Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 02. 2021. 23:23 14

Starlete, estrada... Ko je sve na platnom spisku Pošte?

Zaposleni u preduzeću "Pošta Srbija" najavili su protest za subotu 6. fabruar ispred centrale u Takovskoj 2 u Beogradu. Radnici su nezadovoljni platama, uslovima i tretmanom za vreme koronavirusa, ako i celokupnom situacijom u vezi sa rukovodstvom ovog preduzeća. Međutim, ni to nije sve. Kao so na živu ranu zaposlnima u Pošti, došle su spekulacije da su mnogobrojne estradne i rijaliti ličnosti fiktivno zaposlene u Pošti i da primaju basnoslovne plate na uštrb potcenjenih radnika.

Radnici "Pošte" su još tokom štrajka u decembru 2019. obelodanili spisak osoba koje su navodno zaposlene u pomenutom preduzeću, a da se radi o izmišljenim funkcijama i vrlo visokim primanjima.

Tako se, recimo, spominjalo da među radnike Pošte spadaju pevačice Jelena Broćić, Nela Bogdanović, Jasna Milenković Jami, zatim Željko Samardžić, Neda Ukraden, kao i starleta Tijana Ajfon.

Na spisku koji su mediji svojevremeno objavljivali nalazili su se još i Branko Milićević Kockica, zatim Nela Bojović, sestra voditeljke RTS-a Olivere Jovićević, kao i supruga voditelja Srđana Predojevića.

Pojedine pomenute ličnosti su demantovale da su zaposlene u Pošti Srbije, poput Tijane Ajfon i Željka Samardžića, dok se neki od navedenih nisu oglašavali po tom pitanju.

Podsetimo, na štrajku radnika Pošte zakazanom za 6. februar od 14 časova, biće izneti sledeći zahtevi:

- da se zarade zaposlenih koji imaju plate niže od 60.000 dinara povećaju za deset odsto, odnosno za tri odsto onima koji imaju više plate od pomenute cifre. Takođe, zahtevaju da se zaposlenima isplati zarada iz dobiti po usvajanju Završnog računa, a ukoliko dobiti nema, od Vlade Srbije se zahteva isplata jednokratne pomoći u visini od 45.000 dinara;

- da se naknada za zaposlenima odsustvo obolelih od koronavirusa obračunava u iznosu od 100 odsto i zaposlenima u obaveznoj izolaciji na 75 odsto;

- da se svi angažovani radnici po Ugovoru na određeno vreme, kojima je istekao ugovor od 24 meseca, koji sada rade na zamenskim ugovorima (bolovanje, godišnji odmor), prevedu na neodređeno vreme;

- hitno postavljanje direktora JP "Pošta Srbije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati