Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

29. 01. 2021. 07:59 4

Klinički centar Srbije promenio ime

Klinički centar Srbije (KCS) od danas se ne zove tako već Univerzitetski klinički centar Srbije. Ova odluka Vlade objavljena je 21. januara u Službenom glasniku a stupa na snagu danas. Pored KCS, novi naziv od danas ima još nekoliko zdravstvenih ustanova.

O objavljenoj Uredbi u Službenom glasniku doslovce piše:

- Naziv Kliničkog centra Srbije, Pasterova 2, Beograd čiji je osnivač Republika Srbija, menja se i glasi ,,Univerzitetski klinički centar Srbije”. Klinički centar iz tačke 1. ove odluke uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Pored najveće kuće zdravstva, nov naziv je dobilo još 10 zdravstvenih ustanova. Promenjeno je 6 naziva ovih ustanova u Beogradu, 3 ustanove u Nišu, i 2 u Kragujevcu.

Tako se od danas i Klinički centar Niš zove Univerzitetski klinički centar Niš. Naziv je promenio i Klinički centar Kragujevac u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš. U ovom gradu je naziv promenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji se od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Niš.

I u Kragujevcu se Zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, kao i u Beogradu, gde je Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas Gradski zavod za urgentnu medicinu.

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" sada je Institut za ortopediju Banjica, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju Lazarevac je Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac, a Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje je svoj naziv promenio u Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje.

Gradski zavoda za kožno-venerične bolesti sada je Gradski zavod za kožne i venerične bolesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati