Društvo i ekonomija

M. Ž.

26. 01. 2021. 20:05 42

"Građanima po 30 evra u maju i 30 u novembru"

Vakcinisano je 320.000 ljudi, samo su Velika Britanija, Island i Malta ispred nas. Čestitam građanima Srbije i naročito sam srećan kada napišu u knjizi utisaka da ovakvu organizaciju, da ovo čak ni Nemci ne bi uradili. Do sada smo ugovorili 6,5 miliona vakcina, ali tih 6,5 miliona nema. Ovo što smo nabavili to je zahvaljujući prijateljstvu sa Kinom - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a. Najavio je da će svim građanima u maju i novembru dati po 30 evra, a penzionerima još 50 evra.

- Pre dva dana je stiglo 11.700 vakcina Fajzerovih, juče nam je stiglo 10.000, neću da kažem odakle da ne bih napravio problem onima koji su nam dali. Pokušavamo da nabavimo i Astra Zeneka i još Fajzerovih vakcina, ali u toku je pravi rat za vakcine. Svet je udario u ledeni breg kao Titanik i najbogatiji sebe spasavaju, a mi koji smo mali da se udavimo zajedno sa Titanikom. Možda im to nije namera, ali im jeste namera sebe da spase - naveo je Vučić.

Kazao je da očekuje još oko 50.000 doza ruskih vakcina, zahvalan je i Kinezima na nabavci.

- Borio sam se i mnogo hvala narodu Kine, bukvalno sam molio predsednika Sija da nam pošalje još vakcina. Ovo je rat za živote ljudi, ali i rat za budućnost ekonomije svake zemlje. Ako budemo uspeli da vakcinišemo 600.000 ili milion ljudi, bićemo najsnažniji i dalje u regionu.

Vučić je kazao da je Srbija danas ušla i u proceduru nabavke lekova protiv virusa.

- Nemci su to naručili za 400 miliona evra. Ja sam rekao da poručimo za 40 miliona. Pošto će Nemci to da nabave do aprila, mi ćemo da probamo do maja i da budemo među najbržima. Želimo da sačuvamo živote ljudi na Titaniku koji tone, a da nikog sa čamaca ne izbacimo - rekao je Vučić, dodavši da će svi oni koji su se vakcinisali do sada, dobiti revakcinaciju, uprkos tome što je nestašica vakcina.

"U maju i novembru po 30 evra građanima, penzionerima još 50 evra"

Vučić je najavio pomoć privrednicima, preduzetnicima i zaposlenima, kao i svim građanima.

- Doneli smo odluku da svim građanima Srbije u maju koji se budu prijavili na onaj telefon, damo 30 evra u maju, 30 u novembru, a penzionerima još 50 evra. Dakle penzioneri će mimo penzija dobiti 110 evra. - rekao je Vučić.

On je kazao i da će u privatnom sektoru pomoć ići tri puta po 50 odsto minimalne zarade gde, bi se krenulo od 1. marta, a od aprila bi počelo da se isplaćuje.

- Takođe nam je važno da u narednih šest meseci damo 600 evra po autobusu onima koji se bave drumskim prevozom. Ako neko ima 20 autobusa, puta šest meseci po 600 evra, to je 72.000 evra - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati