Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

26. 01. 2021. 18:46 0

Održana komemoracija povodom smrti Marića

Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Predraga Marića održana je danas u Skupštini grada Beograda.

Okupljenima se obratio resorni ministar Aleksandar Vulin koji je kazao da će Marić ostati upamćen "po hrabrosti i sposobnosti da najteže trenutke prikaže jednostavnim".

- U najtežim trenucima, kada svako ljudsko biće i sistem prestanu da budu racionalni i donose ispravne i mirne odluke, on je delovao mirno, samopouzdano, siguran da će na kraju sve biti dobro - naveo je Vulin a preneo MUP.

Po rečima zamenika načelnika Sektora za vanredne situacije Bobana Stevanovića, Marić je bio "lider, vizionar, strpljivi i uporni rukovodilac koji je plenio energijom i ličnim primerom pokazivao da nema nepremostivih prepreka".

- Govorio je da za njega i za nas ne postoje dan i noć, vremenska razlika, da moramo biti stalno dostupni, tamo gde je najteže, sa svojim ljudima, na čelu kolone. To su bili njegovi zahtevi i očekivanja, to je postao nepisani kodeks ponašanja njegovih saradnika, tada i kasnije - naveo je Stevanović.

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić (56) preminuo je juče od posledica infekcije virusom korona.

Marić, koji je bio i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, preminuo je u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde je bio hospitalizovan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova počeo je da radi 1990. godine, a 2003. godine počeo je da radi kao načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije, dok je načelnik te uprave postao 2005.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati