Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 01. 2021. 17:24 13

"Zbog arapskih investitora Stefan Nemanja drži mač umesto krsta"

Stranka slobode i pravde smatra da je Stefan Nemanja, tvorac srpske srednjevekovne države, zaslužio spomenik u Beogradu. Ono što nije zaslužio ni on, ni bilo koji današnji državljanin Srbije je da arapski investitori u "Beograd na vodi" određuju da on u ruci ne sme da nosi krst - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

- Na osnovu zahteva prijatelja iz Emirata su oni koji upravljaju Beogradom - Vučić, Vesić i Šapić, odlučili da umesto krsta Stefan Nemanja u ruci ima mač! Odlukom da zbog religijskih osećanja arapskih prijatelja sklone krst, srpske vlasti su uvredile svoj narod, ali i poništile istoriju Srbije - ističe se u saopštenju.

Da ovakav odnos prema svojoj državi nije slučajan, tvrde iz Stranke slobode i pravde, dokazuje i činjenica da je rekonstrukcijom Savskog trga sklonjen spomenik žrtvama i borcima učesnicima ratova 1991. - 1999.

- Kad se na ove dve sramotne odluke doda i činjenica da spomenik košta više od deset miiona evra svakome postaje jasno kakvi ljudi vode ovaj grad i državu i kakvu štetu nam svakodnevno nanose - zaključuje se u saopštenju SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati