Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Pobjeda ]

25. 01. 2021. 20:47 37

Vesićev saradnik Stajić uhvaćen sa gomilom para na granici sa Crnom Gorom! Da li je to sve?

Policija je od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 evra, nekoliko laptopova i 11 zastava Srbije, saopšteno je "Pobjedi" nezvanično iz policije. Na graničnom prelazu Rance, prilikom ulaska u Crnu Goru, na osnovu operativnog podatka detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić, inače gradski sekretar Sekretarijata za ozakonjenje nelegalnih objekata i jedan od glavnih saradnika Gorana Vesića, kao i Pljevljak Radosav Šljivančanin.

Inače, Stajić je, pored toga što je sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda, i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U "mercedesu" u kome su se nalazili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptopa "Lenovo", 11 državnih zastava Srbije. Kod Pleskonjića je pronađeno 7.000 evra, a kod Mitrovića 5.000 evra, piše Pobjeda.

Iza njih se kretalo i vozilo "škoda superb" u kome su bili Stajić i Šljivančanin. Kod Stajića je pronađeno 7.600 evra, a kod Šljivančanina 6.900 evra, dok su u vozilu pronađena dva nova laptopa marke "Lenovo".

Sve stvari su oduzete i biće predmet dalje kontrole - saopšteno je Pobjedi nezvanično iz Uprave policije.

Realno, teško je da su ih zadržali zbog para i laptopova. Verovatno su pripadnici Granične policije imali neke operativne podatke zašto dolaze i kome to nose, pa su ih zbog toga zadržali.

"Stajić Vučićev lični urbanista"

Kada je reč o Stajiću, on je u medijima opisan kao "Vučićev lični urbanista".

Protiv njega je u Srbiji podneta krivična prijava pre tri godine zbog sumnje da je funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio 52 stana i lokala.

Stajićevo ime našlo se na tapetu i građana Beograda koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

O Stajiću je na konferencijama za medije pričala i Marinika Tepić, koja je isticala da je reč o Vesićevom partneru, odnosno njegovom glavnom čoveku za divlju gradnju u glavnom gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati