Društvo i ekonomija

18. 01. 2021. 12:56 2

FDU: Podrška Mileni Radulović

Fakultet dramskih umetnosti, bezrezervno i odlučno pruža podršku mladoj glumici i nekadašnjoj studentkinji naše škole, Mileni Radulović, u njenoj borbi da se svaki oblik seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja procesuira i kazni na adekvatni način - navodi se u saopštenju Fakulteta dramskih umetnosti povodom svedočenja glumice o tome što je silovao učitelj glume.

Kako se navodi u saopštenju, neophodno je da razumemo koliko je teško progovoriti o ovakvom problemu, posebno iz pozicije žrtve.

Sa Fakulteta dramskih umetnosti navode da Miroslav Aleksić nikada nije bio zaposlen u toj obrazovnoj ustanovi.

- Želimo da podsetimo da Miroslav Aleksić nikada nije radio na Fakultetu dramskih umetnosti, niti je na bilo koji način bio uključen u procese edukacije i rada sa našim studentima i studentkinjama. Njegove radionice pohađala su i deca koja nisu nastavila sa obrazovanjem u polju glume i dramskih umetnosti. Ovo je važno naglasiti zato što je problem seksualnog zlostavljanja i zloupotrebe pozicije moći problem ne jedne struke, već može biti prisutno u bilo kojoj društvenoj i profesionalnoj strukturi, dok je krivica za svaki čin pojedinačna i isključivo na počiniocu - ističu.

Oni dodaju da od nadležnih službi očekuju efikasnu reakciju koja će sprečiti da se slične radnje ponove na nekim novim žrtvama, kao što očekuju i da počinioci budu adekvatno procesuirani i kažnjeni.

U nastavku se apeluje na opreznost u izveštavanju o ovom slučaku.

- Fakultet dramskih umetnosti podseća i na to da će tokom narednih dana način izveštavanja medija o ovom i sličnim slučajevima biti od ogromne važnosti. Zato na njih apelujemo da profesionalnim, proverenim i odgovornim sadržajima, te isključivo oslanjanjem na činjenice onemoguće sekundarnu viktimizaciju žrtava, kao i kolektivizaciju krivice i neosnovane povrede integriteta i profesionalnog ugleda pojedinaca koji su posredno ili neposredno povezani sa ovim slučajem - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati