Društvo i ekonomija

R. Ć.

16. 01. 2021. 18:56 11

Od Beograda do Niša protesti protiv vlasti! (VIDEO)

U dva velika grada u Srbiji, Beogradu i Nišu, ove subote održana su dva značajna protesta. Prvi, frilensera u Beogradu povodom drakonskih poreskih mera, prema kojima radnici na internetu moraju da plaćaju 46% poreza i to retroaktivno. Drugi, u Nišu, zbog divljačke vožnje, organizovan je povodom tragične smrti dečaka i muškarca koje je na pešačkom prelazu pokosio bahati mladić.

Srbija se budi! - rečenica koja najbolje opisuje današnja dešavanja u našoj zemlji. Iako režimski mediji to ne javljaju, jer se bave visinom snežnog pokrivača u zemlji, u Srbiji su održana dva velika protesta, u dva velika grada, Beogradu i Nišu. Iako su ciljevi protesta različiti, razlozi su isti. Narodu je dosta ponižavanja, bahaćenja, kako vlasti, tako i pojedinaca bliskim vlasti. Dosta im je da postoje podobni i nepodobni, zaštićeni i nezaštićeni.

Bilo je potrebno samo nekoliko meseci od velikih protesta u Beogradu, gde je vlast pokazala svu svoju brutalnost i nasilje koje je od početka vladavine ovog režima krasi, da se narod opet prodrma i izađe na ulice da traži prava.

Dok frilenseri u Beogradu traže da se čuje njihov stav i da vlast ima razumavanja za njih, te da im ne traži da retroaktivno plaćaju porez nenormanih visina, Nišlije traže da se čuje vapaj sugrađana povodom bahate vožnje u tom gradu, koja je imala za posledicu gašenje dva života. Osim ubistava na pešačkom prelazu, Nišlije su besne i zbog tragično nastradale devojke Jovane, koja je bila u svom automobilu kada se drugi automobil velikom brzinom zakucao u njen. 

Pošto su mediji zatvoreni, očito da je ulica jedini način da ova vlast čuje šta građani imaju da joj kažu, a poznato je da režim nije imun na proteste i ulicu. Letos su na beogradske odgovorili policijskim pendrecima, psima i suzavcem, a na današnje u Beogradu i Nišu - medijskom tišinom.

Svakako da vlast mora da odgovori na mnoga pitanja i da pronađe rešenja za probleme koji se iz dana u dan gomilaju. Svedoci smo kako od jednog nastaje na stotine protesta širom Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati