ŠIROKO Dr Milan Škulić od Ustavnog suda i Pravnog fakulteta prima milion dinara! | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

M. R.

13. 01. 2021. 13:57 13

ŠIROKO Dr Milan Škulić od Ustavnog suda i Pravnog fakulteta prima milion dinara!

Dr Milan Škulić, profesor na Pravnom fakultetu, sudija i zamenik predsednika Ustavnog suda, a od skoro i ispitivač na pravosudnom ispitu, zajedno sa republičkim javnim tužiocem Zagorkom Dolovac prima milion dinara iz budžeta. Međutim, ovo nije sav Škulićev prihod, jer pored milion dinara od ove dve institucije on prima još 400.000 na godišnjem nivou za raznorazne angažmane.

Škulić je redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i za tu funkciju mesečno prima 113.869 dinara, a za naučno-istraživački rad 36.157. Ovo je na mesečnom nivou i izvor prihoda je "republika", a Agenciji za borbu protiv korupcije Škulić je prijavio i "sopstvene prihode" sa Pravnog fakulteta u Beogradu, za funkcije redovni profesor, nastava i nastavna delatnost predavač na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Za prve dve mesečno prima 279.992, odnosno 62.500, dok za nastavnu delatnost predavač na Pravnom fakultetu u Novom Sadu godišnje prima 314.153. 

Dr Škulić je, sudeći po izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije vrlo angažovan, ima čak 11 poslovnih angažmana, za koje ima ozbiljnu nadoknadu, pa je pitanje kako uspeva da obavlja sve ove funkcije. On je sudija Ustavnog suda, i za ovu funkciju prima mesečno 226.288 dinara. Od Službenog glasnika za "autorska prava" godišnje dobija 278.785 dinara, od Kriminalistčko-policijske akademije u Beogradu za "nastavnu delatnost" godišnje prima 25.317, od predavanja na Pravosudnoj akademiji za predavanja dobija godišnje 94.603 dinara. 

Škulić od Univerziteta u Beogradu dobija i za predavanja na kursu godišnje 80.000 dinara, a od RTS-a za učestvovanje u naučno-obrazovnoj emisiji godišnje dobija 5.000 dinara.

Na sajtu ministarstva pravde u delu gde su uputstva za pravosudni ispit navode se i imena ispitivača iz ispitnog odbora, a dr Škulić je, pored republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac u "drugom ispitnom odboru".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Sam protiv svih

Zoran Živković [15.01.2021.]


Video dana

Isto kao i ljudi...

Anketa

Koga biste želeli za novog patrijarha?

Rezultati