Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

11. 01. 2021. 21:57 4

"Da li je Vulin slučajno u istrazi u Nišu kao što je bio slučajno u Jovanjici?"

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da odgovori zašto se uključio u istragu u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Nišu u kojoj su poginule dve osobe.

U saopštenju, Gajić je pitao da li je Vulinovo uključenje u istragu slučajno, kako je naveo, "kao što je ranije kao ministar rada slučajno posećivao 'Jovanjicu', gde je otkrivena najveća proizvodnja marihuane u Evropi".

- Zašto opet zamajavate javnost smenjivanjem načelnika saobraćajne policije u Nišu, koji nema nikakvu odgovornost za nesreću u kojoj su izgubljena dva života - upitao je Gajić.

Gajić je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovori ko je vlasnik automobila "audi" kojim je N.S. (19) 4. januara usmrtio dečaka od 12 godina i čoveka starog 48 godina, oca troje dece.

- Zašto policija ne odgovora na spekulacije u javnosti i ne saopštava da li je prijavljeni izvršilac krivičnog dela sin pripadnika MUP-a Srbije? Kako je moguće da taj mladić od 19 godina vozi "audi" čija je vrednost oko 50.000 evra, ako se ima u vidu da je verovatno nezaposlen - pitao je Gajić.

Gajić je naveo da je i u tom slučaju do reakcije nadležnih organa došlo tek nakon pritiska gradjana Niša, kao i izveštavanja medija o tom događaju.

- Danas je u Srbiji sasvim očigledno da su slobodni mediji preuzeli ulogu tužilaštva koje se ne bavi svojim poslom kako bi spasavali ovakve slučajeve. Jasno je da bi ovaj tragični slučaj u Nišu bio zaboravljen da nema slobodnih medija - ocenio je Gajić.

On je zaključio da je pritisak vlasti na medije i pravosudje "jedinstven i kumulativan", jer nezavisnog pravosuđa u Srbiji neće biti bez slobodnih medija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati