Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 12. 2020. 16:42 29

Slavko Nikić - dokaz da je "pukla tikva" unutar režima

Nakon što je bivši glavni obaveštajac kriminalističke policije Slavko Nikić u studiju televizije Pink ušao u polemiku sa nekadašnjim novinarom Milovanom Drecunom, da bi u jednom momentu napustio studio uz reči da je "Aleksandar Vučić izdajnik srpskog naroda", isplivali su manje poznati detalji o Nikićevim nečasnim aktivnostima na Kosovu tokom 1999. godine, što je još jedan od dokaza sukoba unutar vladajuće partije, pokazatelj da su u borbi za prevlast izgubili kompas i da se više ne zna ni ko pije, a ko plaća među osobama bliskih režimu i SNS.

- Drecun će da kaže onima koji su ga vadili iz rova da su bleferi. Drecun može onima sa kojima je on ratovao, a metka nije opalio, dezinformiše javnost. Ne može Drecun sa mnom tako da razgovara. Nije trebalo da me zovete, zovete one koji i danas lažu Srbe na KiM - rekao je Nikić, da bi se zatim obratio voditeljima Predragu Sarapi i Ireni Jovanović.

- Nikad više nemojte da me zovete. Zovite one izdajnike na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Doviđenja - poručio je Nikić.

Iako su mnogi bili oduševljeni ovim rečima i stvorili iluziju da je Nikić protivnik Aleksandra Vučića, imajući u vidu njegovu prošlost, kao i "prljav veš" koji je ugledao svetlost dana, može se videti da je to sukob frakcija unutar režima.

Ni manje, ni više nego u danu kada je "napao" Vučića, svetlost dana ugledali su izveštaji MUP-a iz aprila 1999. godine u kojima se navodi kako je Slavko Nikić sa NN licima zaustavljao i pljačkao putnike na magistralnom putu Zubin Potok - Ribariće.

Dodaje se i da je u jednom momentu zaustavljen major Šetkić, komandant brigade iz Novog Pazara, a da mu se ista osoba predstavila kao Slavko Nikić, kao i to da Nikić nije dozvoljavao Albancima prelazak u Crnu Goru , već ih je vraćao nazad, oduzimavši im zlato i dragocene predmete.

Neverovatno je da se o ovome sve vreme ćutalo, a da je postalo poznato tek kada se Nikić zamerio Drecunu i Vučiću na SNS propagandnom glasilu TV Pink.

Jasno je, dakle, da Nikić nije nikakav opozicionar, kako se u ponekim momentima pričalo i spekulisalo, već da je on samo jedan od šrafova raštimovane mašinerije unutar vladajuće stranke, koji se iz nekog razloga posvađao sa ostalim "saborcima".

Slavko Nikić je, inače, autor nekoliko knjiga u kojima se veliča Ratko Mladić, a u nekima od tih dela pisao je i sve najgore o pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću dok je bio živ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati