Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 12. 2020. 16:01 9

OTKRIVAMO Vođa navijača Partizana vraćen u centralu Žandarmerije

Nenad Vučković Vučko, koga su mediji opisivali kao jednog od vođa navijača Partizana i dovodili u emotivnu vezu sa Dijanom Hrkalović, nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Srbije i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, prvim čovekom "Janjičara", posle višemesečnog izganstva u unutrašnjost Srbije vraćen je na mesto koordinatora u centrali Žandarmerije.

Vučković je, prema saznanjima Direktno.rs, pre nekoliko meseci prijavio da mu je pretio sadašnji vođa crno-belih, a ranije saborac sa južne tribine, koga su mediji ranije, takođe, povezivali sa "Janjičarima" i Saletom Mutavim. 

Bivši prijatelj je bio na informativnom razgovoru, ali kako je u to vreme još imao "jača leđa" u MUP-u, deblji kraj je izvukao Vučković. Takoreći, Vučković je zbog te prijave pretnje kažnjen, dobio je novo radno mesto, u Upravi policije, ali u unutrašnjosti Srbije.

Bivši Vučkovićev prijatelj, i kriminalna grupa bliska njemu, međutim, nedavno se našla na udaru ne vrha MUP-a, već "alfe i omege Srbije" Aleksandra Vučića, pa ih i državna glasila opisuju kao "beogradsku ekspozituru kavačkog klana" i povezuju sa najtežim zločinima - ubistvima, švercom narkotika i "reketom".

Taj udar na dojučerašnjeg druga, saveznika, ispostavio se dobar po Vučkovića, koji je iz provincije vraćen u prestonicu, na mesto koordinatora u Žandarmeriji. Da li je taj povratak samo osveta bivšoj vrhuški MUP-a, koja je Vučkovića poslala u unutrašnjost, ili je nešto drugo u pitanju, pokazaće vreme.

O Vučkoviću su mediji pisali proteklih godina, o njegovoj ulozi na tribini, u Skupštini Partizana, kao i kada je 2016. godine iz Vojske Srbije prešao u MUP Srbije, tačnije u elitnu jedinicu - Žandarmeriju.

Nezavisni mediji su ga opisivali kao čoveka bliskog Saletu Mutavom, od koga se posle ubistva oprostio i čituljom, ali i kao emotivnog partnera Dijane Hrkalović u to vreme sekretarke u Upravi kriminalističke policije, koja je kasnije, u julu 2017, avanzovala i postala državna sekretarka.

Iako je bila "samo" sekretarka u UKP MUP, Hrkalović je važila za sivu eminenciju MUP-a, a kuolarske priče su bile da je upravo ona "kumovala" njegovom prelasku iz Vojske Srbije u policiju.

U vreme kada je pod za sada neobelodanjenim okolnostima jednu uniformu zamenio drugom, Vučković je bio i član Skupštine FK Partizan, i to kao predstavnik navijača.

Bivši ministar policije Nebojša Stefanović je tada o Vučkoviću rekao da "zna da je navijač Partizana, ali ne i da je vođa navijača", pri čemu je njegovo angažovanje u Skupštini crno-belih pokušao da opravda rečima "ne postoji krivično delo biti navijača ili vođa navijača".

Pola godine pre te odbrane Stefanovića, članovi Radne grupe, među kojima je bio i Milorad Vučelić, predsednik Sportskog društva Partizan, optuživali su Vučkovića da je sa Novakom Nedićem, generalnim sekretarom Vlade Srbije, naložio navijačima da na utakmici Partizan - Mladost iz Lučana, jajima gađaju članove Uprave.

Te i naredne godine medijima su bili zanimljivi i lik i delo Vučkovića. Početkom 2017. Vojni sindikat Srbije je podneo krivičnu prijavu tužilaštvu protiv dvojice oficira VS zbog sumnje da su licima koji nisu pripadnici VS, Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku, omogućili korišćenja strelišta u Pančevu, naoružanja i municije. Ovaj sindikat je u krivičnoj prijavi naveo da je "strelište sa njima koristilo i lice pod nadimkom Vučko".

I od tog postupka, po ustaljenom običaju, naravno nije bilo ništa. Iste godine, mediji su objavili i fotografiju na kojoj je Vučković sa Borkom Aranitovićem, redarom koji je napao novinare na inauguraciji Aleksandra Vučića, u junu 2017. godine.

Povezivan je i sa navijačima Partizana koji su 2013. demolirali kafić Aleksandra Vavića, vođe suprostavljene ekipe, i to u kontekstu da u istrazi tog incidenta nije ni saslušan, iako je, kako je rečeno, preuzeo ključeve od automobila u kome su se vozili napadači.

Posle medijskih "udara", usledilo je zatišje pa se njegovo ime nije dugo pominjalo u medijima. Nezvanične informacije su bile da se u međuvremu ogradio od bivših prijatelja, saboraca sa južne tribine, ali i od nekadašnje emotivne partnerke Dijane Hrkalović, koja je u junu 2019. sklonjena sa mesta državne sekretarke MUP-a.

Verovatno mu je to pomoglo i da preživi "seču" njenih kadrova koja je usledila posle smene rukovodstva MUP-a i imenovanja Aleksandra Vulina na mesto prvog čoveka srpske policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati