Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 12. 2020. 13:38 15

"Selaković čuva od zakona Cecinog duhovnika"

"Nikola Selaković štiti vladiku Stefana koji je naredio da me otmu i pretuku, jer imam dokaze da je vladika bio u vezi sa ženom, tada mojom devojkom. Bliski su i privatno i čini sve da ga sačuva od zakona. Prijatelji iz crkve kažu da su čak i proslavili zataškavanje moje otmice", kaže Marko Žarkov, student Akademije umetnosti SPC, koji tvrdi da je vladika Stefan Šarić naručio njegovu otmicu.

Marko Žarkov izbio je u žižu javnosti nakon što je obelodanio da je po naređenju Stefana Šarića, vikarnog episkopa pokojnog patrijarha Irineja i duhovnika Svetlane Ražnatović, bio kidnapovan od strane dva pripadnika MUP Srbije.

Žarkov je 21. oktobra podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, protiv Šarića, u kojoj je naveo da optuženi policajci za otmicu nisu imali lični motiv da izvrše ovo krivično delo, jer ga nisu poznavali, te da je svemu prethodila svađa sa vladikom Stefanom koji mu je, između ostalog, izneo pretnje da će mu se desiti nešto loše (“Poješće te mrak!”) zbog toga što je saznao za njegovu ljubavnu aferu sa devojkom koja se zabavljala i sa njim. Otmica se dogodila 8. februara ove godine.

Povodom ovog slučaja, tužilac je pozvao na saslušanje i vladiku Stefana koji je odbio da odgovori na pitanje advokata studenta da li je upoznat sa vezom Žarkova i njegove tadašnje devojke. Kao razlog zbog čega ne može da govori o njihovim odnosima, episkop je naveo da ga na to obavezuje sveta tajna ispovesti.

Međutim, ispostavlja se da Šarić ima dobru političku zaleđinu pa se i ponaša tako bahato. Nikola Selaković, jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića, danas je je glavni operativac vlasti u regulisanju odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Njegova uloga, pored interpretiranja Vučićevih naređenja, jeste i da spreči pobunu unutar SPC, odnosno da priguši kritike crkve zbog načina na koji režim vodi kosovsku politiku. Selaković važi za sivu eminenciju unutar SPC.Selaković zajedno sa Stefanom Šarićem koordiniše radovima na Hramu Svetog Save. 
- Prsten ljudi oko Patrijarha Irineja sprečavao je da se sazna da je njegov vikarni episkop i starešina Hrama vladika Stefan prekršio sve zemaljske i crkvene zakone: bio u vezi s devojkom, pretio Marku koji je to otkrio, a Marko otet i prebijen. Sada mu nameštaju da je kriminalac - napisala je potpredsednika Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić.

Ovo, nažalost, nije prva afera u koju su uključeni pripadnici SPC, ali zahvaljujući vezama sa vlašću, nijedna ne dobija svoj epilog. Jasno je da je vlast upoznata sa svim tim aferama, ali ćuti, jer time kupuje podršku crkve.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati