Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 12. 2020. 10:32 14

ZA CIRKUS U SKUPŠTINI NAGRADA Poslanicima od 1. januara veće plate!

Poslanici u Skupštini, kojima "radni sati" prolaze u vređanju opozicionih poslanika i svih ljudi koji misle svojom glavom i nemaju problem da javno iznesu svoje stavove, verovali ili ne, od 1. januara dobiće povećanje plata!

 

- Mi nismo tražili nikakvo povećanje, kako za sve druge, tako i za nas - odmah je izjavio predsednik Skupštine Ivica Dačić, i sam znajući da će srpska javnost zbog ove informacije biti prilično izrevoltrana.

 

Iako Skupština u ovoj godini, kako zbog koronavirusa, kako zbog izbora nije radila mesecima, poslanici su regularno na mesečnom nivou dobijali plate. Sada, pošto "dolaze na posao", gde se utrkuju ko će više da izvređa opozicione političare kojih u Skupštini nema, sledi povećanje plate. Nešto kao nagrada za praznike, ali dugotrajna! A, sve to jer im je plata zaista mala, u proseku hiljadu evra, a gde su tu dodaci, odbori, putovanja, privilegije...

Naravno, ova informacija je razbesnela javnost, ali i tviteraše.

- Male plate za cirkus u Skupštini, sledi im povećanje - napisao je profesor matematike Miodrag Bebić na svom Tviteru.

- 250 parazita povećava sebi platu, a povećanje plate lekarima u kovidu je samo 1,5 odsto veće od npr. policajca, ložača, portira..uredba od 1. januara 2021 - napisao je jedan tviteraš.

Ono što je srpska javnost imala prilike da vidi prethodnih nedelja u Skupštini, malo je reći je cirkus. Umesto o zakonima koji su na dnevnom redu, poslanici Srpske napredne stranke, takozvani "mladi kadar" utrkivao se ko će više da se dokaže svom šefu stranke, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, naravno, "kritikama" upućenim svima onima koji se sa politikom SNS i Aleksandra Vučića ne slažu.

 

Nisu birane reči kada se pričalo o lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i drugim javnim ličnostima koji misle svojom glavom, pa su mladi naprednjaci pokazali jedno ulično vaspitanje, neinformisanost i neznanje. Međutim, povećanjem plata izgleda da nam se poručuje da je u današnjoj Srbiji upravo to na ceni.

Tužna slika Srbije danas!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati