Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 12. 2020. 12:00 41

"Vučiću, Anikino lečenje omogućili su građani, a ne ti"

Novac za lečenje male Anike Manić, koja je ujedinila Srbiju tokom prikupljanja pomoći za njeno lečenje, skupljen je, a ovu vest pre juče su objavili njeni roditelji. Građani Srbije su nedeljama organizovali razne akcije, neki su prodali jedan deo nasledstva, neki rakiju koju prave, neki su svoj rad "unovčili" i novac donirali za lečenje ove devojčice, međutim, kao i obično, Aleksandar Vučić je i u ovoj akciji želeo da "pokupi kajmak" i zasluge pripiše sebi, što je pokazao sinoć, gostujući na RTS-u.

- Ja sam lično razgovarao sa majkom male Anike Manić, mi smo rekli da ćemo da dopunimo i novac koji je nedostajući. Hoću da se zahvalim i mađarskoj Vladi jer su rekli ako zafali novca da će dopuniti - rekao je sinoć predsednik Vučić.

Ove njegove reči prilično su razbesnele tviteraše, jer se zna odlično da su ovome najviše doprineli upravo građani Srbije. Organizaciju transporta do bolnice, ustupanje aviona, preuzela je država, međutim, novac su sakupili svi oni ljudi dobre volje i čistog srca, koji su želeli da pomognu ovoj devojčici.

 

Dramski pisac Siniša Kovačević, koji je prodavao svoju rakiju koju pravi i novac dao za lečenje ove devojčiće, rekao je da je Vučić bezočno pripisao zasluge.

- Vlada Srbije nema avion, postoji srpski kupljen novcem građana Srbije. Deca na lečenje idu našim avionom. Juče je AV, bezočno sebi pripisao zasluge što Anika ide na lecenje, silujući istinu, po običaju. Anikino lečenje omogućili su građani Srbije. Ni on, ni Vlada ni bilo ko drugi. Ende - napisao je Kovačević.

- Sačekao da narod odvoji od svog hleba da bi se skupile pare, da bi onda on lično pričao telefonom i nudio usluge kao neki heroj. Nema srama - napisala je jedna tviterašica.

- Mi skupimo pare za lečenje deteta, a onda ti zoveš njenu mamu! Za šta? Da joj daš avion Vlade koji smo takođe mi platili? Jesu li tvoji članovi poslali jednu poruku za neko dete? Jesu li uplatili i jedan dinar od stotine hiljada dinara primanja koje imaju zahvaljujući tebi.

- Država plaća prevoz do Budimpešte - jedan je od komentara. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati