Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 12. 2020. 19:34 4

Devojka umalo ostala bez noge jer "nema koronu"

Juče popodne devojci moga sina, koja ima 17 godina palo je ogledalo na nogu i preseklo Ahilovu tetivu. Povreda je ozbiljna i ako se ne operiše u roku od 6 sati dete može da ostane invalid. Nesrećni događaj se desio oko 5 popodne. Bolnice u Beogradu su većinom kovid i ne primaju ostale pacijente i ne vrše operacije, istakla je Dragana Grnčarski iz Stranke slobode i pravde.

- Posle višečasovnog "šetanja" od bolnice do bolnice (što državnih–što privatnih), od kojih za neke i ne znamo da su ušle u Covid sistem, devojčica je primljena u bolnicu u 21.00, operisana u 3 sata noću. Operacija je trajala dva sata i nadamo se da je prošla uspešno i da će biti sve u redu. Ali niko ne zna šta će se dešavati posle, gde će ići na fizikalnu terapiju - dodala je Grnčarski.

Ona je postavila pitanje šta se uopšte dešava sa pacijentima koji su primorani da se obrate privatnim klinikama za pomoć, da li će država preuzeti troškove njihovog lečenja jer je do lekara u državnim bolnicama nemoguće doći.

- Gde se leče ljudi koji su hronični bolesnici? Da li su prepušteni sami sebi? Zdravstvo u Srbiji je u vanrednom stanju iako nas svakodnevno Krizni štab, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vučić uveravaju kako sve savršeno funkcioniše. Skrivanje istine ne pomaže i ne leči. Sinoć sam bila svedok patnje, nemoći da se nekom pomogne - kazala je ona.

Grnčarski dodaje da država mora da obezbedi ljudima da se leče, da je u obavezi da svakom čoveku obezbedi adekvatan zdravstveni tretman u slučaju povrede.

- U uslovima preopterećenosti zdravstvenog sistema Stranka slobode i pravde zahteva da se privatno zdravstvo uključi u lečenje non-covid pacijenata i da RFZO pokrije troškove nastale prilikom lečenja. Samo tako mogu da se sačuvaju životi i zdravlje hroničnih bolesnika, povređenih i svih drugih ne-covid pacijenata - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati