Društvo i ekonomija

M. Radović

01. 12. 2020. 10:57 3

"PRETILI SU KOLEGAMA DA NE KONTAKTIRAJU SA MNOM" Samohrana majka o mobingu u školi (VIDEO)

I sekretar i direktor su upozoravali radnike i pretili im da ne smeju da kontaktiraju sa mnom. Direktorica škole je sve plakate i razne materijale koje sam napravila za 25 godina rada iskidala, pobacala i naredila spremačicama da sve zapale u dvorištu škole - priča za Direktno.rs učiteljica Aida Gundić, koja je posle 25 godina rada u školi "Petar Kočić" u Riđici kod Sombora dobila rešenje da je "tehnološki višak", iako je samohrana majka deteta koje je 100 odsto invalid.

 

Ona je za Direktno.rs ispričala kako od avgusta meseca trpi mobing od direktorke ove škole Jasne Radusin i sekretara Dragana Vučenovića, a kako se to nastavlja i kada su drugi radnici u pitanju.

- Trenutno vrše mobing i nad pomoćnim osobljem tražeći od njih ono što sami ne poštuju. Oboje nijednom od početka školske godine nisu ispoštovali radno vreme. U prostoriji koja je u sportskoj hali u sklopu škole, a određena je za izolaciju u toku epidemije, provode većinu vremena, piju kafu i konzumiraju cigarete. Škola radi samo u prepodnevnoj smeni, a naredili su da spremačice rade uveče do 20 časova - priča ova učiteljica za Direktno.rs.

Kako kaže, direktorka na svom privatnom telefonu posmatra kretanje i radnje spremačica u popodnevnim satima.

- Grejanje se isključuje oko podneva tako da je već u 15 časova hladno. U školi postoji video nadzor, ali ne i računar na koji je povezan. Direktorica kontoliše spremačice preko telefona. Sve u svemu od škole je napravljen rijaliti. Od 1. jula do 1. septembra u školi je kao spremačica radila mlađa žena koja ima troje dece. Nije joj produžen ugovor već je primljen čovek koji ima 62 godine - priča Aida, i dodaje:

- Isti posao spremačice direktorica je obećala i drugima. Na sednici školskog odbora 31. avgusta jedna od članova školskog odbora ju je napala verbalno jer je i njoj obećala isti posao - kaže ova učiteljica.

 

Prema njenim rečima, u ovoj školi imaju prednost svi koji putuju iz Sombora, u odnosu na nju koja živi na tri minuta hoda od škole.

- Normu od 80 osto koju je škola dobila na osnovu projekta koji smo napisale bivši psiholog i ja, a odnosi se na obogaćen jednosmenski rad, direktorka je izdelila mojim koleginicama učiteljicama po 5 odsto, a ostatak čak i radnicima koji nisu stručni za predmet koji predaju i nisu primljeni na neodređeno radno vreme. Očigledna je namera direktora i sekretara da me od 15. septembra naredne godine, do kad imam pravo na 65 odsto ličnog dohotka ostave na ulici jer sam nepodobna - iskrena je Gundićeva.

Pokušali smo da dobijemo komentar i od direktorke škole "Petar Kočić" u Riđici, međutim, do objave ovog teksta nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati