Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2020. 09:03 8

Iseljavaju više od 60 porodica iz socijalnih stanova

Zašto gradska vlast pokazuje toliko bezosećajnosti i okrutnosti prema najsiromašnijima dok daje mnogo više novca za velike subvencije i pogodnosti imućnim investitorima i industrijama pomažući im u izgradnji objekata za prodaju ili privatnu imovinu? - pita se u svom statusu na Fejsbuku Zoran Alimpić, bivši predsednik Skupštine grada Beograda.

Zbog povećanja cena Infostana, najsiromašniji sloj stanovništva, koji živi u socijalnim stanovima, susreće se sa velikim problemima oko neplaćanja povećanje nadoknade, a samim tim i preti im iseljavanje. O tome je na svom Fejsbuk profilu pisao Zoran Alimpić, čiji post prenosimo u celosti: 

Projekat izgradnje socijalnih stanova ima za cilj da najsiromašnijim Beograđanima obezbedi krov nad glavom uz minimalne troškove, usklađen sa minimalnim primanjima. Prvi socijalni stanovi su izmešteni 2007. godine, a projekat je nastavljen na način da se svakih par godina izgradi nekoliko stotina socijalnih stanova.

Iznajmljivanje ovih stanova za najsiromašnije iznosilo je oko 2.500 dinara mesečno, a računi Infostana mogli su da ostvare popust od 50% Nakon što su naprednjaci stigli u Beograd 2014. godine, snižen je popust na 30% i udvostručena kirija na dubl.

Za ljude koji žive od socijalne pomoći, od najnižih penzija i plata ili nezaposlenih, ova povećanja od nekoliko hiljada dinara bila su veoma velika.

Za grad Beograd te pare ne znače mnogo. Više od 60 porodica iz socijalnih stanova sada se suočava sa procedurom prinudnog iseljenja zbog nemogućnosti plaćanja povećane naknade.

Zašto gradska vlast pokazuje toliko bezosećajnosti i okrutnosti prema najsiromašnijima dok daje mnogo više novca za velike subvencije i pogodnosti imućnim investitorima i industrijama pomažući im u izgradnji objekata za prodaju ili privatnu imovinu? - pita se na kraju Alimpić, bivši predsednik Skupštine grada Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati