Društvo i ekonomija

S. M.

28. 11. 2020. 15:56 4

SNS kupuje irvase, a građani skupljaju pare za bolesnu decu

Dok su gradski oci u Prokuplju rešili da u ovoj katastrofalnoj godini izdvoje nešto više od 818. 000 dinara za kupovinu nove jelke, svetlećeg irvasa i ostalih "sitnica“ za ukrašavanje grada, građani su organizovali Humanitarni bazar na kojem prikupljaju novac za lečenje Anike, Minje i Olivera. Istovremeno, kako se proširila priča po gradu da je za novogodišnje ukrašavanje raspisana javna nabavka, pokrenuta je i peticija da se podhitno ona obustavi i novac planiran za to preusmeri za lečenje bolesne dece. U ovim trenutnim dešavanjima u Prokuplju, kao i u mnogim drugim srpskim gradovima, na žalost, prikazan je potpuni paradoks vremena i prilika u kojima živimo.

- Nečuveno je da u godini u kojoj se nalazimo, grad odvaja ovoliko para za neku jelku i ostalo. Mi smo ne samo pokrenuli peticiju, već smo se obratili lokalnoj samoupravi sa zvaničnim zahtevom da se ona obustavi. Od nedelje ako ne dobijemo odgovor, preuzećemo određene aktivnosti - kazala je Snežana Ilić, jedan od pokretača peticije.

Čudno je to što je grad pre tri godine za 170.000 dinara kupio ogroomnu jelku, a onda je prošle godine remontovao i za to dao 100.000 dinara, a ove kupuju novu!

I dok se tako naprednjaci pripremaju da ulepšaju grad, za ko zna koga, građani sakupljaju novac za bolesnu decu. Oni su izneli svoje proizvode i organizovali bazar.

 

- Krenulo je od pet žena, a danas ukupno 50 građana učestvuje u akciji. Zahvalila bih se svima koji su je podržali - kazala je Darinka Jovanović, jedan od organizatora Humanitarnog bazara.

Na mnoge načine građani se bude. Ovo je primer jednog od mogućih, da kažu da živimo u suludom vremenu, u kojem država ni lokalne samouprave ne misle na bolesnu decu i građane koji umiru od koronavirusa, kao ni medicinske radnike koji padaju od umora.

Shvatili su da su prepušteni sebi i da je vreme da se stvari uzmu u svoje ruke!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati