Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 11. 2020. 13:24 12

Tepić najavila krivične prijave: Imate dve nedelje da se izjasnite o ugovoru Telekoma i Žeželja

Državna kompanija Telekom dala je privatniku Igoru Žeželju 38 miliona evra. Svim članovima Saveta za borbu protiv korupcije sam poslala primerak tog ugovora crno na belo, tražeći da se izjasne o tome. Postoji dokaz da je Žeželj nakon toga kupio tabloid Kurir i time su zajedno SNS uprava Telekoma i Žeželj zacementirali medijski mrak u Srbiji. Tri meseca sam čekala odgovor, sednice su dva puta otkazivane, predsednik Saveta Miroslav Milićević najavio je da će se Savet oglasiti, ali to se nije dogodilo - navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na konferenciji za medije ispred Vlade Srbije i dala rok do 9. decembra Savetu za borbu protiv korupcije i Telekomu da se izjasne i pokažu štetne ugovore sa Žeželjem, ukoliko žele da izbegnu dalje krivične prijave.

- Zato sam ovde da mu kažem: "Gospodine Milićeviću, nisam od vas tražila da sudite i osudite nekog na doživotnu robiju ili smrtnu kaznu, već da raite vaš posao za koji primate nadoknadu od građana Srbije, a to je nešto najjednostavnije". Da li je ugovor između Telekoma i privatnika Žeželja koruptivan, fingiran i da li je za ništa dobio 38 miliona građana. Najavljivali ste tri meseca, a onda ste se ućutali. Zašto? Da li vam neko preti ili kriju od vas dokumenta za koja tvrdite da su vam neophodna? Da li vas je neko ućutkao i ako jeste, recite nam ko to da i mi znamo. Recite nam da li vam je neko pretio i ako jeste, ko? Mogu da razumem da ste se možda uplaštili, ali onda časno podnesite ostavku - kazala je Tepić i dodala:

- Čak je i nedavno Igor Brnabić, brat premijerke Ane Brnabić podneo ostavku na mestu direktora kompanije "Asseco" nakon što smo obaveštavali o poslovima koje su realizovali na sumnjiv način. Njihov prihod se i više nego ustostručio nakon što je Igor Brnabić postao direktor, a Ana Brnabić premijerka. Firma "Asseco", kojoj am pisala u Varšavi, razumela je da ne može da trpi štetne posledice od toga što neko u Srbiji na partijski i bratijski način obezbeđuje novac. Dobijali su milijarde od Vlade Ane Brnabić i drugih ustanova koje se finansiraju od novca građana.

- U julu je 313 miliona dinara Siniša Mali dodelio Igoru Braniću za ugovor. To je gotovo tri miliona evra, a za lečenje male Anike potrebno je dva miliona. Samo od tog ugovora, našim novcem, mogli su da pomognu u lečenju dece, a to se nije dogodilo - konstatovala je Tepić.

- Očekujem od Saveta da se pozabavi i ovim ugovorima. Nije dovoljno što je Igor Brnabić podneo ostavku, jer je državni budžet ošteće, kao i novac građana. Tražićemo da svi odgovorni odgovaraju, kao i da se taj novac vrati u budžet jer ne može neko da puni džepove, a da se naša deca i obični smrtnici leče SMS-om. Isto tako da odgovaraju i Siniša Mali i Grčić iz EPS-a, koji je 20 miliona dodelio kompaniji Asseco, a sada nema za pomoć ni privredi, ni lekarima, ni bilo kome.

- Očekujem od gospodina Milićevića, kao i gospodina Ćulibrka direktora "Telekoma" da odgovore na ova pitanja, da dostave ugovore i da se izjasne o svemu ovome što nas muči i šteti građanima Srbije. U suprotnom neka podnesu ostavke. Neka očekuju da će nastaviti da se bavim otkrivanjem koruptivnih radnji onih koji štete građanima Srbije i budžetu. Gospodine Milićeviću i Ćulibru, dajem vam dve nedelje, do 9. decembra (Međunarodni dan borbe protiv korupcije) da dostavite ugovore o poslovanju sa Žeželjem - istakla je potpredsednica SSP i dodala da ukoliko se to ne desi, posegnuće za novim pravnim merama.

- U suprotnom, 9. decembra krenućemo sa serijom krivičnih prijava i protiv vas i protiv Zagorke Dolovac i svih tužilaca koji prikrivaju ovaj kriminal i saučestvuju o njemu nečinjenjem. Oni nisu portiri u tužilaštvu da ne poznaju zakon, već im je povereno da obavljaju časno posao za koji ih plaćamo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati