Društvo i ekonomija

[ Izvor: Juzne vesti ]

23. 11. 2020. 15:52 0

Dok traje istraga o eksploziji, u KC Niš vanredni nadzor svih boca koje koriste

Kako se zapalila boca sa kiseonikom, zbog koje je troje zdravstvenih radnika povređeno juče u novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu, još se ispituje, a u Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da čekaju izveštaj policije. Neka vrsta istrage biće sprovedena i u kovid bolnicama KC Niš, jer v.d. direktora Zoran Perišić navodi da će ispitati sve boce koje postoje, kako bi utvrdili da li je neka možda oštećena da bi sprečili da se sličan incident ponovo dogodi.

 

Boca se juče zapalila tokom transporta pacijenta koji je u teškom stanju, priključen na kiseonik, transportovan od prijema do stacionara. Reagovala je i policija kojoj je prijavljena eksplozija, a u Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da njihov izveštaj očekuju, pišu Južne vesti.

Dok traje istraga Tužilaštva, nešto slično počinje i u samom Kliničkom centru, jer direktor Zoran Perišić kaže da će ispitati ispravnost svih boca koje postoje i koje koriste, a za koje proizvođač garantuje da su bezbedne.

Dao sam nalog da se formira komisija koja će uraditi vanredni nadzor nad svim bocama koje postoje, da vidimo da li slučajno kod neke druge postoji oštećenje ili neka vrsta neispravnosti koja bi mogla da bude razlog da se nešto desi. Tako da nema razloga za strah. Kada uporedite da su stotine i desetine hiljada možda takvih boca do sada prošle u ovom periodu, jer smo mi ogromni potrošači, a nikad nije bilo problema. Ovde vi ne znate ceo put, kako je rukovano i mi očekujemo da sve bude u redu i zaista ne očekujemo da se nešto tako može ponoviti - kaže Perišić.

 

Oni koji rukuju bocama sa kiseonikom ističu da nije moguće da je juče bilo reči o eksploziji, jer bi u tom slučaju sigurno bilo žrtava.

Istraga treba da utvrdi kako se boca zapalila, a oni kažu da pretpostavljaju da je pala ili da je neko ventil dodirnuo masnim rukama.

Perišić neke mogućnosti isključuje, ali kaže da očekuje da policija utvrdi da li je boca pala i kada i da li je bila oštećena.

Mi ovde nemamo nikakav signal da je bilo šta iz tih serija koje smo dobijali bilo problematično. Otvoren plamen nije postojao sigurno, masne ruke takođe ne, jer su ljudi bili u kovid bolnici u kompletnoj opremi, sa dva para rukavica, znači to nije moguće - pojašnjava.

Takođe kaže da se procedura tokom prijema i transporta do stacionara neće menjati zbog jednog incidenta, jer tvrdi da osoblje zna da rukuje bocama, kojih je prethodnih meseci bilo na stotine, pa uverava da nema razloga za strah.

O zdravstvenim radnicima koji su juče povređeni navodi da su pušteni na kućno lečenje, a ističe da su za njega oni heroji, jer su tražili da se nakon 5 dana obavezne terapije vrate na posao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati