Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 11. 2020. 12:54 4

"Novi Sad na vodi - korupcija nebeskih razmera" (VIDEO)

Novi Sad na vodi je ogroman stambeno-poslovni kompleks na obali Dunava koji podrazumeva izmeštanje nasipa za 500 metara zarad 165 hektara građevinskog zemljišta - neke su od činjenica koje se nalaze u novom videu "Vidi, gari, ne može Novi Sad na vodi".

 

Ovaj video podelio je potpredsednik Narodne stranke Bora Novaković, koji je za projekat gradskih vlasti "Novi Sad na vodi", rekao da je trenutno najveći posao organizovanog kriminala u državi, iza kojeg stoje Andej Vučić i Miloš Vučević.

U videu se navode i činjenice popt onih da je za ovaj projekat izbegnut javni konkurs, da sledi potop u najavi, da je u pitanju korupcija nebeskih razmera, ali i da sledi ubijanje prirode - ekocid.

Upravo zbog svih ovih činjenica građani Novog Sada su se pobunili protiv projekta koji podrazumeva više od 500.000 m2 stambenog prostora.

- Novopečeni investitori dovešće u opasnost sve u gradu - rekla je Novosađanka Olivera Radovanović.

- Novi Sad na vodi protiv svih zakona - smatra Novosađanin Aleksandar Marić.

- Dužnost Novosađana je da brane ovu oblast - istakao je Brajan Brković.

 

Podsetimo, Novaković je za Direktno.rs je u vezi Novog Sada na vodi rekao da će vrednost stanova na tom potezu će biti dimenzioniran na milijardu i po evra, da će građani Novog Sada pretrpeti nepopravljivu štetu, a Andrej Vučić i Miloš Vučević će proknjižiti ogromnu ličnu korumptivnu korist.

 

Kako je naveo, ovaj problem je kompleksan i sadrži bar šest dimenzija:

- Prvi je socijalno-politički problem i i glasi: da li građani Novog Sada imaju pravo na svoj grad? Da li obala Dunava pripada građanima ili građevinskoj mafiji?

- Drugi problem je bezbednosni. Naime, pomerajući nasip 500 metara u korito reke na potezu od 4,5 km , da bi tako dobili 165 ha novog građevinskog zemljišta - stvara se realan rizik od poplava! 

- Treći problem je ekološki. Ribarsko ostrvo, Šodroš i Kamenička ada su pluća Novog Sada - netaknuta priroda na preko 130ha šume. 

- Četvrto, ovaj projekat je duboko koruptivan. Najočigledniji primer gramzivosti i odsustva svakog morala je slučaj kompanije Galens Nebojše Petrića, koji je i direktnoj sprezi sa Andrejem Vučićem.

- Peti problem je međunarodni. Pomeranjem nasipa 500 metara u korito Dunava smanjuje se protočna moć reke i ubrzava njen tok, te se otvara pitanje bezbednosti saobraćajnih koridora. 

- Šesti problem je urbanistički. Izlazak grada na reku je najizazovniji i najkreativniji posao sa kojim se suočava svaka gradska uprava. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati