Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 11. 2020. 13:53 8

SPC da dva miliona evra naših para usmeri u lečenje dece

Aleksandar Vučić, preko svog servisa zvanog Vlada Srbije, blago rečeno iznenadio je srpsku javnost vešću da je država uplatila novih dva miliona evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) za izvođenje radova na platou ispred Hrama Svetog Save.

I dok najbogatija institucija u srpskom društvu, oslobođena plaćanja poreza, ubira državne novce, tačnije, novce građana Srbije koji ne moraju da su nužno pravoslavci, na desetine dece u Srbiji leči se SMS porukama ili čeka da se država umilostivi da im pomogne.
- Mislim da imamo dosta crkava i hramova, a čemu crkve i hramovi ako u njima neće biti ljudi - poručio je vladika Grigorije početkom jula ove godine, kada je na račun SPC država uplatila milijardu dinara.

Podsećanja radi, tom istom prilikom, opštini Novi Pazar, koja se suočavala sa neviđenim razmerama epidemije koronavirusa, uplaćeno je svega 91 milion dinara.
- Više puta sam govorio da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, papira, gde je sve zapušteno… Teško je gledati sve to jer i to je odraz naše Crkve - rekao je vladika Grigorije.

Naš izvor kaže da će u dogledno vreme biti i obznanjeno da novac ne ide samo za Hram, već služi interesima raznih crkvenih i političkih pojedinaca koji se od njega bogate i trguju uticajem.- Dobar deo novca nije otišao u gradnju Hrama, nego je proneveren. To je dobro poznata stvar i o tome se u crkvenim krugovima jako dobro zna. Zna to i policija - kaže naš izvor.

Na kraju, bilo bi logično da SPC dva miliona evra naših para preusmeri u lečenje dece.

- To je skaradno da skaradnije ne može biti. Umesto da crkva vrati taj novac i uputi ga deci kojoj treba za lečenje, ona uzima taj pronevereni novac - kaže naš izvor iz SPC, koji je želeo da ostane anoniman, komentarišući odluku Vlade Srbije da Srpskoj pravoslavnoj crkvi uplati dva miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati