Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

21. 11. 2020. 09:33 7

Sve više zaraženih nastavnika, vlast obrazovanje ne zanima

"Deca se ne testiraju i pojma nemamo koliko ih je bolesnih, ali pouzdano znamo da ih je mnogo. Nastavnika je u školama sve manje jer su ili kovid-pozitivni ili u izolaciji zbog članova porodice. Pojma nemamo o broju jer se podaci ne objavljuju", kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Iz Unije ocenjuju da aktuelne vlasti obrazovanje "ne interesuje", zato što je odbijen predlog sindikata da se školski raspust produži na nedelju dana i da prosvetari sa hroničnim bolestima pređu u onlajn učionice.

- Ovu vlast apsolutno ne zanima šta misle oni koji izvode nastavu, zbog toga što ih ni samo obrazovanje ne zanima. Pitaće neko, šta je poenta? E, poenta je to da je ovde škola nevažna. Bitne su sve propratne aktivnosti oko nje, igraonice, školice, proslave rođendana, kafići, klubovi, treninzi, turniri i sve ostalo što je za škole vezano - ističu iz Unije.

U saopštenju te organizacije navodi se i da se direktori obrazovnih ustanova žale da im je "sve teže da organizuju rad", jer nema ko da menja vaspitače, nastavnike i ostale zaposlene zaražene koronavirusa.

Ovaj sindikat ukazuje i da Krizni štab za suzbijanje COVID-19 šalje "dezorijentisane signale" i da njemu 110.000 nastavnika i 25.000 vaspitača "ne znače ama baš ništa".

- Krizni štab je jedno histerično telo Vlade Srbije koje sigurno ne pomaže, a koliko odmaže, videćemo na kraju kada zbrojimo gubitke - navode iz Unije.
Unija SPRS je pozvalo roditelje da pomognu prosvetnom sistemu tako što neće slati decu sa simptomima korona virusa na nastavu, proslave ili treninge. 

- U školu se danas ulazi sa zebnjom, ali ne zbog neozbiljnosti nastavnika, vaspitača i učenika, već zbog dezorijentisanih signala Kriznog štaba čija je suluda strategija 'Ako preživimo do sutra, videćemo šta dalje' - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati