Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 11. 2020. 19:17 28

NARAVNO, VUČIĆ I DODIK Evo ko će govoriti na sahrani Irineja

Patrijarh Irinej, koji je jutros preminuo u 91. godini od posledica koronavirusa, biće sahranjen u nedelju u kripti Hrama Svetog Save, a poznat je i kompletan program sahrane dosadašnjeg čuvara trona SPC. Tako je i obelodanjeno ko će sve govoriti na sahrani Irineja, a među govornicima, naravno, biće Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Kako je navela Srpska pravoslavna crkva, u subotu će u 8.30 biti dočekani posmrtni ostaci patrijarha Irineja pred Patrijaršijom, nakon čega će biti uneti u Patrijaršijski dvor, gde će pet minuta kasnije biti organizovan mali pomen.

U devet sati će u Sabornoj crkvi biti održana Sveta liturgija, koju će služiti mitropolit dabrobosanski Hrizostom, episkop šumadijski Jovan, episkop kruševački David, kao i protojereji-stavrofori Branko Mitrović, Branko Topalović, Božo Bakajlić i starešina Saborne crkve Petar Lukić.

U 11.30 će biti organizovan prenos kovčega iz Saborne crkve u Hram Svetog Save, gde će u 12.30 biti organizovan mali pomen.

U Hramu Svetog Save će u nedelju u devet sati biti održana Sveta zaupokojena Liturgija, na kojoj će govoriti episkop bački Irinej, dok će u 11 sati biti služeno opelo.

SPC je navela da će posle opela besediti protojerej-stavrofor Petar Lukić, mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Nakon njihovog obraćanja kovčeg sa posmrtnim ostacima patrijarha Irineja biće prenet u kriptu Hrama Svetog Save.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati