Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

13. 11. 2020. 20:23 3

Sudija Majić: Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da neće biti kandidat na predstojećim izborima za predsednika Srbije, bez obzira na to što se u delu javnosti njegovo ime sve češće spominje kao "dobar predlog" za predsednika države.

Majić je u intervjuu Beti, koji će agencija objaviti sutra, kazao da je uveren da razlog njegovog pominjanja leži u činjenici da su građani predugo "gladni" pravde.

- Zbog toga su skloni da u jednom sudiji, koji otvoreno govori o problemima pravosuđa, vide poželjnog predsednika države. Sebe vidim kao sudiju. Čak i u ovdašnjim okolnostima, smatram to jednim od najčasnijih zanimanja, i ne bih ga se tako lako odrekao, ako me ne oteraju - rekao je Majić.

On kaže da pri tom nije siguran da bi bio dobar populista i da bi se svideo masama.

Naveo je da politika, nažalost, zahteva dozu beskrupuloznosti u saopštavanju neistina i pristajanju na kompromise, na koju nije spreman.

- Ne osećam se dobro u laganju i kalkulacijama. Draže mi je da me napadaju i napuštaju dok se sebe ne stidim i dok saopštavam istinu. A to baš i nije dobar recept za ovdašnjeg predsednika - kazao je sudija.

Na pitanje Bete da li je na tu temu imao razgovore s predstavnicima opozicije, sudija Majić je kratko odgovorio: "Nisam".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati