Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

13. 11. 2020. 09:19 4

Raspisan novi konkurs za generalnog direktora RTS-a

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, pošto u prethodnom nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova članova Upravnog odbora.

Predsednik UO RTS Vladimir Vuletić rekao za RTS je da se nada da će se ovaj put prijaviti veći broj kandidata.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom glasniku“ RS, jednom dnevnom listu i na sajtu RTS.

Upravni odbor će imenovati generalnog direktora Radio-televizije Srbije u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa važećim Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru.

- Meni ostaje samo da se nadam da će se mnogo veći broj kandidata prijaviti. Žao mi je kada čujem pre neki dan, nije ni bitno gde i ko je izjavio, da bi Upravni odbor trebalo da iznedri novog direktora. Dakle, ne možete vi da iznedrite ništa ukoliko se ne prijavi dovoljan broj kvalitetnih kandidata. Tek tada možete da primenite one kriterijume koji su važni za izbor kvalitetnog čoveka - rekao je Vuletić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

U ponedeljak je Upravni odbor RTS saopštio da nije izabran generalni direktor i da je raspisan novi konkurs.

Na konkurs se mogu javiti osobe koje imaju državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na njenoj teritoriji i visoku stručnu spremu.

Uslov je da je kandidat ugledan stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa, kao i da ima najmanje 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati