Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 11. 2020. 12:59 38

BILJANA I OSTALI, ĆAO, DOVIĐENJA Vulin počistio Stefanovićeve kadrove iz MUP-a

Biljana Popović Ivković i Milisav Miličković, državni sekretari MUP-a, kao i Katarina Tomašević, šef kabineta sada već ministra odbrane Nebojše Stefanovića, nemaju više nijednu ingerenciju na funkcijama, saznaje Direktno.rs. Novi ministar policije Aleksandar Vulin kako je došao u MUP, tako je počeo čistku!

Kako saznajemo, ljudima Nebojše Stefanovića ukinuta su sva ovlašćenja u trenutnoj podeli poslova Ministarstva unutrašnjih poslova i Vulina. Kad je juče depeša prošla kroz ministarstvo, nema ko nije zadrhtao i pitao se da li će ostati na istom poslu.

Vulin je juče održao prvi kolegijum sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i njegovim saradnicima, pomoćnicima ministra i načelnicima organizacionih jedinica, što je javnosti predočeno, kao i da je "borba protiv organizovanog kriminala apsolutni prioritet MUP-a".

Opšte je poznata stvar da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u MUP poslao vernijeg vojnika, a i da malo sredi situaciju nagomilanim aferama u mandatu Stefanovića - "Jovanjica", trgovina oružjem iz Krušika, te  bahatost ili beskrupuloznost Biljane Popović Ivković.

Teško da će iko ikad zaboraviti kako je državna sekretarka MUP postavila monstruozno pitanje ocu žrtve Igoru Juriću "gde ste vi bili, kad je Tijana (15) ubijena".

Desna Stefanovićeva ruka, prvi čovek za Beograd, sekretar Milisav Miličković označen je kao osoba koja je imala kontakt sa Predragom Koluvijom, vlasnikom "Jovanjice", na čijem imanju je nađeno oko 650 kilograma osušene marihuane, ali i 65.581 stabljika kanabisa.

U optužnici protiv Predraga Koluvije, koju je KRIK dobio od Tužilaštva za organizovani kriminal, stoji da je Koluvija bio u kontaktu sa visokim funkcionerima - Milosavom Miličkovićem, kao i zamenikom i pomoćnicom Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM, a plantaže marihuane obezbeđivala je firma bivšeg pripadnika policijske antiterorističke jedinice.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa Koluviju, rekla je da je policija znala šta se nalazi na "Jovanjici", o čemu "svedoči sastanak Koluvije sa državnim sekretarom Miličkovićem", pa je tražila da se on sasluša kao svedok tokom postupka.

Kako sada stvari stoje, Stefanović gleda kako da ga izvuče iz ove priče i prebaci u njegovo sadašnje ministarstvo.

Na mesto Katarine Tomašević, pomoćnika ministra i načelnik Sektora za lјudske resurse, stiže Vulinov "čovek s aerodroma". Koje će biti njene sledeće obaveze, saznaćemo uskoro.

Uglavnom, uskoro će biti sednica Vlade i tada će biti govora o novim državnim sekretarima. To znači da ovih troje iz MUP-a mogu dobiti nova zaduženja u vlasti, pogotovo Biljana Ivković Popović, kao član Predsedništva SNS.

To nam pokazuje slučaj Mladena Šarčevića, koji je izgubio posao ministra prosvete, ali ne i fotelju - jer je sada savetnik za obrazovanje predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati