Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 10. 2020. 22:06 16

Vučić bi da govori na sahrani Amfilohija, sveštenstvo nije saglasno sa tim

Aleksandar Vučić je otišao u Crnu Goru, gde će sutra prisustvovati sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Predsednik Srbije je izrazio i želju da govori da ispraćaju od mitropolita, međutim sa tim nije bilo saglasno sveštenstvo MCP, budući da su episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić odlučili da on ne govori

Odlazak Vučića u Crnu Goru izazvao je oprečne komentare u srpskoj, ali i crnogorskoj javnosti. Među najoštrijima u kritici odlaska lidera SNS u Podgoricu bio je predsednik Dveri Boško Obradović, koji je istakao da je to "licemeran gest", jer su, kako je naveo, "režimski listovi vređali i pljuvali mitropolita Amfilohija".

Međutim, Vučić nije želeo da se zadovolji samim odlaskom u Podgoricu na sahranu mitropolitu, već je poželeo da kaže koju reč i tako se oprosti od Amfilohija. Ipak, za tako nešto nije dobio dozvolu sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske, koje je donelo jednoglasnu odluku da se Vučić ne obrati. Protiv njegovog govora su bili episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić.

Na sam pomen toga da bi predsednik Srbije mogao da drži govor burno su reagovali na društvenim mrežama, gde su Vučiću poslali jasnu poruku:

- Vučić vrši pritisak na vladiku Joanikija da sutra drži govor. Nadam se da mu se to neće dozvoliti, da bi izbegli situaciju gde će mu Crna Gora reći šta misli o njemu. Đeda nam je klevetao, Vučić nije dobrodošao. Može da se pokloni i ode, ništa više. Izdajniče srpskog roda - naveo je jedan tviteraš.

Protiv govora, ali i samog odlaska na sahranu mitropolitu Amfilohiju bio je i lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

- Sada Amfilohije nije opasan? Jer je mrtav. Ne čeka iz zasede. Nije neobično da se u Srbiji, među mafijašima i licima bez obraza dešava da dođu na pogreb onog koga su uništili fizički ili na drugi način ugrozili. Na Ivanovićevu sahranu nisu smeli, poslali tapšaroša - napisao je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati