Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

30. 10. 2020. 18:04 3

Od 10. novembra u S. Makedoniju i Albaniju bez PCR testa

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je na video sastanku o "Malom Šengenu" sa premijerima Albanije Edijem Ramom i Severne Makedonije Zoranom Zaevim doneto nekoliko važnih odluka koje će se primenjivati od 10. novembra. Ono što je sigurno, od tada će građani tri zemlje moći iz jedne u drugu državu da putuju bez PCR testa. Napomenuo je da je dogovoreno da se do 10. novembra završi sve u vezi sa mogućnošću putovanja samo sa ličnom kartom između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Aleksandar Vučić je rekao da su imali dug sastanak sa Ramom i Zaevim i da misli da je bilo važno što su doneli nekoliko bitnih odluka, koje će se primenjivati najkasnije od 10. novembra.

- Do tada moći će sigurno bez PCR testa da se ide Albnaniju i Severnu Makedoniju, ili odatle u Srbiju - rekao je Vučić.

Dodao je da će ministri zdravlja da formulišu dogovore narednih dana o tome kako jedni drugima da pomognemo, da mi možemo da primimo pacijente iz Skoplja i Tirane, da oni mogu da prime naše ljude koji se nađu na njihovim teritorijama, kako da se regulišu troškovi.

- Da vidimo kako da jedni drugima pomognemo oko vakcina, da se negde pojavimo zajedno u nabavci vakcina - rekao je Vučić i dodao da je to bila samo jedna tačka sastanka, koja se tiče kovida 19.

Predsednik Srbije je rekao je da je na konferenciji o "malom Šengenu" postignut dogovor o tri tačke - radnim dozvolama, međusobnoj pomoći kod elementarnih nepogoda i bržem carinskom radu.

- Postignut je potpuni dogovor oko radnih dozvola, pomoći u elementarnim nepogodama, kao i u vezi bržeg carinskog rada, kako bi kamioni i građani što kraće čekali na granicama - objasnio je Vučić.

Istakao je da je dogovoreno da se do 10. novembra završi sve u vezi sa mogućnošću putovanja samo sa ličnom kartom između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Najavio je da će se nastojati da do tada budu završene sve tehnikalije, pa će automobilom otputovati do granice sa Severnom Makedonijom, zatim i Albanije, kako bi na ličnom primeru pokazao i uverio se da je moguće putovati u te zemlje samo uz ličnu kartu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati