Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 10. 2020. 15:28 5

SSP: Rebiću, građani Novog Sada nikad nisu bili manje bezbedni

Direktor policije Vladimir Rebić je u poseti Policijske uprave u Novom Sadu izjavio da su kadrovske promene već urodile plodom, da se vidi rezultat i da se građani Novog Sada osećaju sigurnije jer je više policije u gradu. Gospodine Rebiću, građani Novog Sada se ne osećaju sigurnije, već naprotiv, osećaju se nebezbednije kada na svakom ćošku vide uniformisana lica. Verujemo da i sami znate to, kao što znate i uzroke takvog osećaja građana - navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora SSP Novi Sad.

- U Novom Sadu su pripadnici organa reda tukli sve pred sobom kada su bili protesti. Žene, muškarce, decu i starije. Uz upotrebu prekomerne sile i montiranje procesa kako bi bili osuđeni jer su bili na protestima protiv režima. To scene je videla cela Srbija.

- U Novom Sadu isti ti pripadnici organa reda bili su rame uz rame sa lokalnim siledžijama koji su tu bili po zadatku Miloša Vučevića i Andreja Vučića da plaše, biju i maltretiraju građane. To zna ceo Novi Sad.

 - U Novom Sadu možete naći veliki broj slučajeva gde policija ne sme da reaguje na obračune kriminalaca.Niti može da zaštiti građane od istih. To svi znaju - podseća SSP.

Međutim, napominje SSP, poznato je da u Policijskoj upravi u Novom Sadu "nisu svi policijaci kao pojedini, Rebićevi najbliži nasilnici sa značkom".

- Verujemo da vaše kadrovske promene neće značiti i progon kvalitetnih i istinskih čuvara reda i zakona. Kao što su i građani sa protesta pohapšeni, nadam se da će biti i batinaši koji su se tu noć sukobili sa policijom na ulazu u prostorije Srpske Napredne Stranke. Za početak, tako bi se građani Novog Sada osećali malo sigurnije - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati