Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 10. 2020. 21:31 5

"Vulin se plaši reakcije međunarodnih institucija"

Vulin bi od Srbije najradije napravio rezervat u kome važe samo njegova pravila, što je pokazao i izradom nacrta novog Zakona o Vojsci Srbije, koji pored toga što je nezakonito izrađen u ministrovom tehničkom mandatu, sadrži brojne neustavne i diskriminišuće odredbe kao i odredbe kojima se umanjuje dostignuti nivo osnovnih građanskih prava i sloboda, kaže se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije, koji je reagovao na tvrdnje Ministarstva odbrane da je Vojnom sindikatu Srbije "sud stranaca bliži od suda svoje zemlje".

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je danas da saopštenje Ministarstva odbrane u kome se navodi da će "odgovoriti na zvanične upite Međunarodne organizacije rada (MOR) čim ih dobije", pokazuje da se "Vulin uplašio reakcije međunarodnih institucija".

Ministarstvo odbrane reagovalo je ranije danas na upit koji je dobilo od Međunarodne organizacije rada - agencije Ujedinjenih nacija, koja je pokrenula postupak po žalbi Vojnog sindikata Srbije a u vezi sa mobingom i pritiscima na članove VSS.

Odgovarajući na saopštenje Ministarstva odbrane da sindikalci "slobodno (mogu da) zovu koga hoće, ali (da) to ne može da promeni pravosnažne odluke nadležnih vojnih organa", VSS je naveo da "Vulinova PR služba Ministarstva odbrane, pribegava politikantskim i neprofesionalnim saopštenjima punim arogancije u kojima se ne preza u napadima i na organizaciju Ujedinjenih nacija".
VSS navodi da je "suvišno govoriti" o saglasju tog zakona sa zakonima EU, kao i da je ministar odbrane Aleksandar Vulin Vojsku Srbije "celu podredio svojim ličnim i političkim interesima i svakodnevno je zloupotrebljava u svoje političko-marketinške svrhe".

- Očigledno je da se Vulin uplašio reakcije međunarodnih institucija koje direktno ukazuju na njegovu odgovornost kao i zbog toga što na njih ne može da utiče kao što utiče na pojedine sudove u Srbiji, a naročito one preke, samozvane i neustavne koji su mu neposredno potčinjeni kao inkvizicija - navodi VSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati