Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 10. 2020. 13:34 12

Simo Spasić, Vučićev megafon, novi premijer Srbije! ANKETA DIREKTNO

Ko će biti novi premijer Srbije, pitali smo čitaoce Direktno.rs, u anketi koja je trajala pet dana. Većinom glasova izabrali su Simu Spasića, predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, za novog premijera Srbije. Glasalo je 3.543 ljudi, a Spasić je izabran sa 26,8 procenata glasova. I u ovoj anketi vidi se koliko je država uništena, šta građani misle o vlasti, koliko su razorene i uništene sve institucije.

Vučićev megafon Simo Spasić, osuđeni je silovatelj, koji je odležao četiri i po godine u zatvoru i jedna je od najprepoznatljivijih ikona naprednjačke Srbije. Prema glasovima naših čitaoca, Spasić bi se najbolje uklopio u sistem vlasti Aleksandra Vučića, jer ima sve neophodne karakteristike koje naprednjaci cene.

Grub, bahat, osion, prost, siledžija...to je ono što se traži u naprednjačkim redovima. I to sve u jednom čoveku. Spasić bi se najbolje uklopio u vučićevski milje Jovanova, Orlića, Martinovića, Markovića i ostalih SNS jastrebova.

Što se tiče profesionalnih kvaliteta, o tome ne treba da brine, ne samo zato što ih nema, već, prvenstveno, zato što i nisu potrebni. Ima neko ko nadomešćuje (ne)kvalitete svih ostalih.

Naši čitaoci su jasno prepoznali da, trenutno, funkcija predsednika vlade nije značajna, te da je može obavljati bilo ko. Značajna je samo ona funkcija na kojoj se nalazi Aleksandar Vučić, makar on bio i predsednik Saveta stanara u Krnjači. U Srbiji je sve obezvređeno, paradoksalno, apsurdno, izopačeno i izvrnuto, da bi čak i sam Kafka, da je živ i da može da vidi srpsku situaciju, pocepao svoja dela i shvatio da je amater.

Da je tako, svedoči i redosled kandidata za premijera na našoj listi. Odmah iza Spasića nalazi se Ana Brnabić sa osvojenih 24,2 procenata. Sledi je Dragan J. Vučićević sa 11,6 procenata. Interesantno, sam Aleksandar Vučić zauzeo je tek četvrto mesto, sa 10,7 procenata glasova, što govori da naši čitaoci ne veruju da će on, zbog imidža u svetu, i formalno objediniti dva organa izvršne vlasti, suprotno Ustavu koji se ionako svakodnevno krši.

Na petom mestu je Željko Mitrović sa 7,2 procenta, šestom Miša Vacić sa 7,1, sedmom Jovana Joksimović sa 5,2, osmom Goran Vesić sa 3,8, devetom Vojislav Šešelj sa 3 i desetom Dragan Bujošević sa svega 0,5 procenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati