Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 10. 2020. 06:28 53

DA LI VOLIM AV I ZAŠTO: Održana promocija knjige o Vučiću

Naprednjačka vrhuška predvođena svojim istaknutim perjanicama Nikolom Selakovićem i Vladimirom Đukanovićem, okupila se na još jednoj u nizu promocija lika i dela Aleksandra Vučića. Okupljeni su došli da izraze divljenje politici aktuelnog srpskog predsednika i njegovim nikad u istoriji viđenim potezima, kojima nas vodi u "svetlu budućnost". Govornici su ushićeno pripovedali o neustrašivom lideru, njegovoj viziji Srbije, uticaju na buduća pokolenja, a sve na radost majke Angeline i oca Anđelka, koji su došli u ime sina im koji, naravno, opravdano nije mogao da prisustvuje promociji, jer on, kao Japanci, i kad ima jedan jedini slobodan dan u godini, i dalje radi i nema vremena.

Kao u najbolja doba znamenitih svetskih autoritaraca kroz istoriju, koji su brižljivo izgrađivali sopstveni kult ličnosti, u Beogradu je održana promocija knjige izvesnog Aleksandra Đorđevića, pod nazivom ''Vučić, jedna priča: Osvajanje političkih prostora''.

Sam autor Đorđević, poručio je da ličnost Aleksandra Vučića treba da bude primer mladim ljudima.

- Poruka koju sam želeo da pošaljem ovom knjigom upućena je mladim generacijama i generacijama koje dolaze. Pre svega da veruju u sebe, i da se na svom profesionalnom putu istrajno bore za prosperitet naše zemlje i za njihove ispravne ideje. Jer kada se boriš za svoju zemlju i marljivo radiš za svoj narod, kada ostvariš te ideje, onda život nema kraja.

Verovatno je Đorđević mislio da ako, recimo, dovoljno jako verujete, kao kod Koelja, da možete imati 24 stana u Bugarskoj ili da možete po povlašćenim cenama kupovati oružje od državne firme, pa ga posle prodavati strancima po trostruko većim, to vam se i može ostvariti.

Nikola Selaković, večna senka predsednikova, istakao je da jedva čeka da pročita knjigu.

- Privilegija je raditi uz čoveka koji stvara istoriju. Privilegija je raditi uz Aleksandra Vučića, ali je još veća privilegija biti u prilici da od takvog čoveka učite kako funkcioniše država, kako funkcioniše politika, kako se menja čitav jedan narod i kako se menja čitava jedna država nabolje - izjavio je Selaković.

Verovatno je mislio na istoriju beščašća, korupcije, kriminala, afera, nepotizma, amaterizma i kako čitav narod počinje da se tako ponaša, jer mu se takav model ponašanja prvi put i nudi u istoriji.

A onda je uzeo reč i čuveni Vladimir Đukanović, jer bez Đuke nijedna promocija "velikog vođe" ne može da protekne na nivou.

- Aleksandar Vučić živi za politiku, a ne od nje. To je ključna razlika između njega i brojnih drugih opozicionih političara koji žive od politike. Aleksandar Vučić je stoprocentno posvećen svom poslu i nije ni čudo što pobeđuje - naglasio je Đukanović.

Verovatno je mislio na autoritarizam i totalitarizam, kojima je Vučić privatizovao Srbiju i on sam postao i njena politika, i njene institucije, i njeni mediji i sve njeno. 

Eto, javnost je slušala eseje govornika na temu "Da li volim AV i zašto" i dobili smo veoma kreativne i inspirativne sastave. Najbolje govornike predsednik će pohvaliti i postaviti na odgovarajuća mesta u skladu sa stepenom pohvala koje je sam dobio.

A sad svi "brže, jače, bolje" uz "Vučić, jedna priča" u svetlu budućnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 53

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati