Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

28. 09. 2020. 16:58 2

"CRTANJE METE" Izlepljeni plakati protiv Novakovića

U širem centru Novog Sada danas su se pojavili plakati sa porukama protiv potpredsednika Narodne stranke (NS) i nekadašnjeg gradonačelnika glavnog grada Vojvodine Borislava Novakovića, nakon što su prethodno aktivisti NS-a lepili plakate protiv gradonačelnika Novog Sada i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića.

Aktivisti Narodne stranke su plakate protiv Vučevića lepili prošlog četvrtka. Oni su aktuelnog gradonačelnika optužili da je korumpiran i da je u dosluhu sa kompanijom Galens, koja je najveći građevinski investitor u Novom Sadu proteklih godina.

"Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže!", pisalo je na plakatima Narodne stranke, zbog kojih ih ih je legitimisala i pretresala jedinica interventne policije pojačana žandarmerijom.

"Bora kradem iz budžeta grada Novaković" i "Dok je metre nizao, novac mu je stizao", piše na plakatima koji su danas izlepljeni.

Novaković je na društvenim mrežama optužio Srpsku naprednu stranku da stoji iza današnje akcije i naveo je da je ovo "novi nivo neljudskosti".

- Crtanje mete se nastavlja! Ovo su stubovi zgrade u kojoj živim. Svaki dan moja porodica, supruga i sinovi prolaze pored ovog mesta! Novi nivo neljudskosti! - naveo je Borislav Novaković na Tviteru.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu za borbu protiv korupcije odbilo je u petak optužnicu protiv Novakovića zbog primene načela Ne bis in idem (ne dva puta za isto), koja ga je teretila za zloupotrebu službenog položaja prilikom izgradnje Bulevara Evropu u Novom Sadu, u vreme dok je bio direktor Zavoda za izgradnju grada.

Protiv Novakovića je prethodno obustavljen postupak zbog iste stvari u Prekršajnom sudu, što je razlog za odluku Specijalnog suda, jer nije moguće voditi dva puta postupak za isto delo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati