Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 09. 2020. 17:17 4

ZABRINJAVAJUĆE "Javni dug Srbije 27 milijardi evra, ubrzo će preći 30"

Ukupni javni dug Srbije na današnji dan je 27.228.259.304 eura. To je dramatična brojka, a najave pokazuju da ćemo ubrzo preći 30 milijardi evra duga. Novac se troši na projekte, sa ugrađenim procentima za mafiju, a ostalo za stranačku armiju zaposlenih, kaže Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, u svom Tviter statusu.

Iako vlast govori i uverava građane kako je ekonomična i štedljiva, te kako se javni dug Srbije smanjio, brojke su neumitne, ukupni javni dug Srbije na današnji dan je 27.228.259.304 eura.

Da će srpski javni dug dramatično rasti upozoravali su mnogi stručnjaci i procenili da će do kraja godine javni dug dostići 30 milijardi evra, i dodali da je samo početkom ove godine, Aleksandar Vučić zadužio Srbiju za više od tri milijarde evra.

 

Ministarstvo finansija je početkom avgusta objavilo da je javni dug Srbije iznosio na kraju juna ove godine 26,827 milijardi evra, što čini 57,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje. To znači da je SNS za samo tri meseca zadužio Srbiju za novih oko 400 miliona evra.

Podsetimo, 2012. godine, kada je Vučić došao na vlast, Srbija je bila dužna 17,71 milijardu evra i taj dug se u narednim godinama stalno povećavao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati