Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 09. 2020. 19:21 3

NE ISPUNJAVA USLOVE Odbačena prijava Vučića za direktora RTS!

Upravni odbor Radio televizije Srbije (RTS) usvojio je pet prijava za generalnog direktora RTS-a, od kojih četiri usvojene kandidature dolaze iz javnog servisa. Pored autorke emisije "Upitnik" Olivere Jovićević, o čemu je Direktno.rs već pisao, u užoj konkurenciji našli su se dosadašnji direktor Dragan Bujošević, urednik Vladimir Palikuća, Miloš Rajković, pisac i bivši član REM-a, i generalni sekretar Javnog servisa Stanislav Nedeljković. Po svemu sudeći, odbačena je prijava Aleksandra Vučića.

Upravni odboor izgleda nije dozvolio predsedniku Srbije, koji je ujedno i glavni i odgovorni urednik čitavog RTS-a, da se domogne i direktorske fotelje na Javnom servisu, uprkos tome što je prijava sa njegovim imenom i podacima pre nekoliko dana stigla na adresu Takovska 10.

U prijavi je, između ostalog, navedeno da ima prebivalište na teritoriji Srbije, da mu je stan za to prebivalište dodeljen prilikom bombardovanja "zločinačke NATO Alijanse", da ništa u životu nije radio, osim što je desetak godina proveo na rukovodećim poslovima i da ne želi da kopira i dostavlja dokaze tih tvrdnji, jer je njegov brat "imao veoma loših iskustava sa tim".

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, na današnjoj sednici Upravni odbor RTS-a je konstatovao da od 12 pristiglih prijava samo tih pet kandidata pravno-formalno ispunjavaju uslove konkursa za direktora javnog servisa.

- Prijave, koje nisu ispunile uslove konkursa su Budimira Markovića, Đure Mrđe, Svetislava Nedeljkovića, Vladana Rakića, Milene Vučetić, Slobodana Orlića, kao i prijava Aleksandra Vučića koju je, kako je ranije u medijama najavio, Kreativni tim Pokreta za preokret dostavio Upravnom odboru - navodi se u saopštenju UNS-a.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović pre nekoliko dana na konferenciji ispred RTS-a zatražio je od članova Upravnog odbora RTS da, "uđu u proces izbora generalnog direktora i da izaberu kompetentnog čoveka, koji će raditi u interesu građana, a ne Aleksandra Vučića", a ako za to nisu sposobni, da podnesu ostavke.

- Danas ističe rok za prijavljivanje kandidata za direktora RTS-a, za Udruženu opoziciju Srbije ovaj izbor i ovaj konkurs je obična farsa, baš kao sto su bili i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Kao što imamo nelegitimnu Vladu i Skupštinu, tako ćemo imati i nelegitimno rukovodstvo Radio televizije Srbije - naveo je Veselinović.

Da podsetimo, konkurs za novog generalnog direktora RTS raspisan je 22. avgusta, a Upravni odbor je otvorio sve prijave pristigle poštom. Rok za izbor novog generalnog direktora je 45 dana od otvaranja prijava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati