Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 09. 2020. 15:59 4

"Vesićeva nagrada je dokaz ludila u kome živimo"

"Ovakva sramna odluka Kulturno-prosvetne zajednice uvreda je za sve koji se u gotovo nemogućim uslovima bave kulturom, kao i za sve koji vole Beograd. Oni koji su je doneli će morati da objasne za šta tačno su nagradili čoveka koji umesto traga o kome mašta, ostavlja samo ožiljke na našem gradu," ocenila je danas Ana Stevanović, član Predsedništva i Internacionalni sekretar Stranke slobode i pravde.

Kulturno-prosvetna zajednica Beograda dodelila je Goranu Vesiću nagradu za "trajni doprinos kulturi glavnog grada", a kao razlog za ovu odluku navodi se jedan od možda najviše osporavanih aspekata njegovog mandata - rekonstrukcija trgova i ulica.

- Kada večiti zamenik Vesić Goran dobije nagradu za trajni doprinos kulturi to je još jedan dokaz ludila u kome živimo. Kulturno-prosvetna zajednica nagradila je čoveka koji je svojim besmislenim projektima Kalemegdan svrstao u grupu najugroženijih spomenika u Evropi, čoveka koji pokušava da uništi Kolarčevu zadužbinu, čoveka koji u bescenje rasprodaje simbole grada i iz sve snage pokušava da uništi duh Beograda - navela je Stevanović.

Goran Vesić...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati