Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 09. 2020. 15:49 30

"Ispunićemo obaveze, važan je narod, a ne zapeta ili tačka"

Apsolutno sam siguran da možemo da napravimo velike rezultate sa našim američkim prijateljima, ovo je veliki dan za Srbiju. Zahvalan sam Trampu, Grenelu i ostalima. Neko je pre nekoliko dana rekao: "Vreme je da brinemo za narod, a ne o tome da li ćemo da nađemo zapetu, tačku ili nešto drugo na papirima". Ova ekonomska saradnja je dobra za narod, kako za srpski, tako i za albanski - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za odnose Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i otvaranja Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu.

- Za nas je ovo važan dan. Nećete verovali, svoje trgovinske obaveze smo sa SAD rešili pre skoro 140 godina, dakle 1881. godine. Želim posebno da se zahvalim predsedniku Donaldu Trampu koji je imao dovoljno razumevanja i koji je želeo da sasluša nas koje nisu mnogi želeli da čuju i koji je želeo da pokaže poštovanje i za naš srpski narod i za građane Srbije. Razgovori u Vašingtonu nisu bili laki, ali smo poštovali sve što je dogovoreno i svoje obaveze i sporazume ćemo da ispunjavamo. Današnji dan je značajan. Svi su govorili da to što je rađeno u Vašingtonu, rađeno je zbog predsedničke kampanje Donalda Trampa. Mnogi ugledni Amerikanci su ovde i ovo neće biti prenošeno na američkim TV, što znači da nije zbog predsedničkih izbora - rekao je Vučić.

On je dodao da je ideja da se razvijaju ekonomske odnosi sa partnerima na zapadnom Balkanu.

- Želimo da imamo slobodu protoka robe, kapitala, ljudi i usluga i da će to promeniti živote ljudi. Pomagaćemo i zaposlenim ljudima i onima koji nisu zaposleni. Dolaskom Međunarodne razvojne finansijske agencije (DFC) u Beograd, dokaz je da ima budućnosti i to su odlični signali i simboli za ovaj region. Potrebno nam je povezivanje i zajedničko tržište, zato su nam ove ideje važne. Ponosni smo što se otvara ova kancelarija u Beogradu. Ova kancelarija imaće svu podršku Republike Srbije - istakao je.

Preko saradnje sa DFC-om, kaže Vučić, postavljeni su temelji u trgovinskim odnosima.

Ovo je jedno od sredstava spoljno političkog američkog delovanja, hvala im što pokazuju interesovanje za Srbiju. Gradićemo puteve, pruge, znate da Amerikanci na različite načine učestvuju u finansiranju projekata, radićemo još više kako bismo se spojili sa Dračom i ostalim oblastima. Otvorićemo prvu avio-liniju. Da li će ići Lufthanza ili neko drugi, nije važno. Važno je da povezujemo ljude i da imamo brinemo o stvarima koji će poboljšati život građana.

Kazao je da mu je američki predsednik obećao da će doći u Srbiju.

- Tramp je prihvatio poziv da dođe u Srbiju. Na njemu je, kad bude imao vremena i mogućnosti da dođe - istakao je Vučić, koji je dodao da nnogi nisu izašli iz 90-tih godina, a da on jeste i da zato mislim da je dobro da imamo saradnju i dobre odnose sa SAD.

Vučić je iskoristio priliku i da prokomentariše izbacivanje Novaka Đokovića sa US Opena, zbog nesmotrenog poteza kada je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju.

- Teško mi je palo što su Novaka izbacili sa US Opena, jer nije mogao niko da ga pobedi. Pobediće on tamo sledeće godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati