Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

21. 09. 2020. 19:55 0

Promenjen režim ulaska iz Srbije u Italiju

Uredbom italijanskog Ministarstva zdravlja od sutra, 21. septembra, Srbija je uvrštena na listu E, odnosno iz Srbije je sada moguće ući u Italiju ukoliko postoje određeni razlozi, saopštila je ambasada Italije u Beogradu.

- Iz Srbije u Italiju može se ući uz sledeće uslove - rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba i povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta - navodi se u saopštenju.

Ulazak je moguć i osobama koje su "u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije (EU, Šengena), ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom) i koje su se uputile u mesto boravišta svog partnera (u Italiji), dodala je ambasada navodeći da se to ne odnosi na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati ličnu izjavu. Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima.

- Ovo je važan pomak koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv koronavirusa - izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati