Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2020. 22:45 2

"U Tužilaštvu sam video da sklanjaju Čovićev predmet"

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana istakao je večeras da neko mora da probudi republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, da počne da radi svoj posao i da to nije ometanje rada institucija, niti ometanje pravde jer, kako je istakao, niko ne može da je ometa u "nečinjenju".

Grbović je gostovao u "Utisku nedelje" i tom prilikom je podelio jedan događaj iz Tužillaštva, gde je u jednom trenutku volontirao.

- Znam kako to izgleda, ja sam svojim očima video predmet čoveka, moćnika za neku potpuno bezazlenu stvar koja se stavlja u fioku zato što će možda postati ministar nakon rekonstukcije Vlade - rekao je Grbović.

Na pitanje Olje Bećković koji čovek je u pitanju, on je rekao da ne zna koji je tužilac bio tada, ali da se radi o slučaju Nebojše Čovića.

On je objasnio da se to radi tako što se na predmet stavlja oznaka "M", što znači medijski interesantan, i da se negde podvlači, dodajući da u tom trenutku nije znao ko su ti ljudi.

- To u prevodu znači da se, pre nego što se postupi, u takvim slučajevima obavezno mora konsultovati glavni tužilac, pošto on po zakonu ima pravo da predmete delegira kome želi, da mu da obavezujuće uputstvo na koji način taj predmet da reši ili da ga prebaci nekom drugom tužiocu - rekao je Grbović i dodao:

- To očigledno tako funkcioniše. Mogu se videti neki slučajevi, gde se za određena krivična dela u saobraćaju u 80 odsto slučajeva težih prekršaja javljaju isti veštaci, isti advokati, slični tužioci - naveo je Grbović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati