Lekari se pobunili protiv korupcije: Zašto ćuti i pravi se slepa Lekarska komora Srbije? | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 09. 2020. 18:33 5

Lekari se pobunili protiv korupcije: Zašto ćuti i pravi se slepa Lekarska komora Srbije?

Znamo li šta se dešava sa lekarima u Srbiji? Da, sa onim ljudima u belim skafanderima koji se mesecima unazad bore za život i zdravlje svakog obolelog stanovnika? Ni u jednoj bolnici, niti u Domu zdravlja, nismo videli nijednog političara, nijednog nadrilekara, nijednu starletu da pomažu obolelima... - kažu u otvorenom pismu našoj redakciji nezadovoljni lekari.

Pismo nezadovoljnih lekara prenosimo u celosti:

Poštovani,

Znamo da je pandemija korona virusa zahvatila celu planetu.
Znamo da je posledična epidemija zahvatila Srbiju.
Znamo da državu potresaju veliki korupcionaški skandali, veliki broj mafijaških ubistava i krvnička prebijanja građana.
Znamo da politika vladajuće stranke ulazi u svaku poru naših života i ruši sve ljudsko i moralno u društvu u kom živimo...

A znamo li šta se dešava sa lekarima u Srbiji? Da, sa onim ljudima u belim skafanderima koji se mesecima unazad bore za život i zdravlje svakog obolelog stanovnika?

Ni u jednoj bolnici, niti u Domu zdravlja, nismo videli nijednog političara, nijednog nadrilekara, nijednu starletu da pomažu obolelima...

I, ono što lekare posebno boli, nismo videli predstavnike strukovnih lekarskih organizacija da jasno podržavaju vapaje lekara za pomoć i stvaranje normalnih uslova za život i rada pripadnika, pokazalo se, profesije od najvišeg značaja za naše društvo, ali i ceo svet!

Zašto ćuti Lekarska komora Srbije i petoro predsednika regionalnih lekarskih komora koji su listom slepi poslušnici direktora Komore koga zanima samo lični profit i proft onih koji su ga doveli na mesto na kome se nalazi?

Zašto su svi oćutali na nelegalnu i nestatutarnu smenu prethodne direktorke Lekarske komore Srbije, dr Vesne Jovanović, ortopeda Instituta Banjica?

Zašto su sve državne institucije poput Odeljenja Višeg javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala MUP-a, Zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, Budžetske inspekcije Ministarstva finansija, Agencije za borbu protiv korupcije, ostale neme na dopise nezadovoljnih lekara potkrepljene odgovarajućim dokazima?

Zašto su svi oćutali na izbore za tela i organe Lekarske komore Srbije i regionalnih lekarskih komora maja 2018, uz broje neprailnosti i kršenja Statuta Lekarske komore Srbije?

Zašto svi ćute kada se u tela i organe Komore njenih regionalnih komora, bez Statutom propisanih dopunskih izbora, ubacuju kumovi i prijatelji direktora Lekarske komore Srbije i Predsednika Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju, inače nedavno izabranog za odbornika u Skupštini Grada Niša, na listi vladajuće stranke, o čemu je nedavno pisao portal Direktno.rs?

Zašto neopaženo prolaze članci o enormnoj zaradi koju je privatni Dom zdravlja Vizim, čiji je suvlasnik direktor Lekarske komore Srbije, dr Milan Dinić, ostvario otkako se on nalazi na pomenutoj poziciji?

Previše "ZAŠTO", a nijedno "ZATO"? Zašto? Da li se nekoga ili nečega bojimo? Hoće li se odgovori pojaviti sami od sebe, samo ako dovoljno dugo ćutimo?

Šaljemo Vam deo dokaza o kojima smo pričali. Mnogo više njih nalazi se u Lekarskoj komori Srbije i regionalnim lekarskim komorama, kao i u knjigovodstvenoj agenciji Komore, No1 u Kragujevcu.

Sa verom u Vaš profesionalizam i novinarsku etiku, pozdravljaju Vas nezadovoljni lekari

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

OUT OF SERVICE

Zoran Živković [16.09.2020.]


Video dana

Slonov kamen, Island

Anketa

Gde vidite sebe za dve godine?

Rezultati