Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 09. 2020. 15:00 3

Tatjanu Vojtehovski čim dođe na aerodrom, sprovode u Tužilaštvo?

Voditeljka Tatjana Vojtehovski popodne će sleteti na Aerodrom "Nikola Tesla", predaće pasoš i odatle će je sprovesti u Tužilaštvo. Da li će je odmah pustiti ili će joj, ipak, biti određen pritvor do ponedeljka, pitanje je na koje za sada nema odgovora.

Treće osnovno javno tužilaštvo protiv novinarke i drugih lica vodi postupak zbog krivičnog dela "povreda tajnosti", a Vojtehovski se tereti da je to učinila u svojoj emisiji "Život priča" 2016. godine na TV Prva.

Tada je ugostila Natašu Naletinu jednu od majki koja je izgubila starateljstvo nad decom, a koja smatra da postoji sprega između sudije Lidije Alagić, veštakinje prof. dr Nade Janković i Dragana Krajnovića, advokata njenog bivšeg muža.

Onog trenutka kada bude sletela na aerodrom i predala svoj pasoš, Tatjana Vojtehovski bi trebalo bi da bude sprovedena na saslušanje jer je za njom raspisana poternica "zbog neodazivanja sudu".

Da li će poznata novinarka koja je u serijalu "Život priča" otkrila sve detalje mehanizma oduzimanja dece majkama u ekspresno kratkom roku, i dodeljivanja starateljstva bogatim i moćnim očevima, biti zadržana u pritvoru do ponedeljka ili će je saslušati dežurni sudija jeste trenutno ključno pitanje.

Pitanja za Tužilaštvo na kojih nema odgovora

Ovo pitanje naša redakcija postavila je i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i da li se eventualno vodila istraga protiv sudije Lidije Alagić, veštakinje prof. dr Nade Janković i Dragana Krajnovića, na osnovu izjavi sedam majki kojima su deca oduzeta i dodeljena bogatim i moćnim očevima.

Tužilaštvo smo, takođe, upitali kako je moguće da šalje poziv za saslušanje na adresu TV "Prva" i kako je moguće da su oni to Vojtehovskoj uručili, a poznato je da ona od septembra 2019. ne radi na toj televiziji.

Odgovor na sva ova pitanja, ni juče ni danas, nismo dobili.

Kad je nastavak suđenja?

Pitali smo i nadležni Treći sud koji vodi postupak postupak protiv voditeljke, kada će biti saslušanje i nastavak suđenje Vojtehovskoj, ali uprkos obećanju portparola Vladimira Selakovića, odgovora još nema.

Advokatu Krajnoviću privremeno zabranili rad

Advokat Krajnović zastupao je očeve u brojnim procesima u kojima se majkama oduzimalo starateljstvo nad decom. Među tim majkama su i Marija Mali, bivša supruga Siniše Malog, Nataša Naletin, bivša članica grupe "Models" Ivana Stamenković i Bojana Ivančević Zinaić. 

Upravni odbor Advokatske komore Beograda u martu 2019. privremeno je zabranio rad Draganu Krajnoviću, jer, kako se navodilo, izrečena mera određena je jer je zastupnik moćnih očeva na različite načine izbegavao da pristupi pred sud. Svega nedelju dana kasnije Upravni sud je 26. marta doneo odluku kojom je vratio pravo Krajnoviću da nastavi da radi kao advokat i odložio izvršenje privremene zabrane rada koju je u ime uprave AKB potpisao predsednik Upravnog odbora Jugoslav Tintor. 

Danas za Direktno.rs iz AKB nisu želeli da komentarišu raniji slučaj Krajnović, niti da li je bilo još pritužbi na njegov rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati