Društvo i ekonomija

14. 08. 2020. 13:04 10

ZAMENA TEZA Direktor Telekoma: Cilj da budemo lider frustrira konkurenciju

Naš cilj da budemo lider na ovom području i naše poslovne odluke Sve poslovne odluke neskriveno frustriraju konkurenciju - poručio je generalni direktor Telekom Srbija Predrag Ćulibrk.

- Zabrinuti su za svoj poslovni uspeh, što razumemo. Ono što ne razumemo je da je izgleda na delu sprega političkih i poslovnih interesa protiv Telekoma Srbija - rekao je Ćulibrk na konferenciji za novinare predstavaljući poslovanje te kompanije.

Vladimir Lučić, jedan od direktora u kompaniji Telekom saopštio je da će po svim pokazateljima 2023. godine ova kompanija vredeti minimum četiri milijarde evra, a verovatno i više.

- Sada je vrednost više od dve milijarde evra, nivo zaduženosti je u evropskom proseku - naveo je Lučić.

 

Komenatarišući navode članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić o tome da je Telekom javna svojina, Ćulibrk je naveo da “ne treba biti veliki pravnik ni advokat da bi se znalo da je njena teza pogrešna”.

 

- Sredstva Telekoma nisu ni pruge, šume, vode,  dakle nisu javna svojina. Telekomova sredstva su u svojini kompanije. Država kao većinski vlasnik bira rukovodstvo, kao i u drugim državama Evrope gde je vlasnik država - naveo je Ćulibrk.

Upitan da li će nešto preduzeti protiv jednog od direktora Drašku Markovića koji je napao funkcionerka SSP Mariniku Tepić, Ćulibrk je ocenio da nije pametno to što je uradio. 


- Nije pametno to što  je uradio, ali mislimo da se ništa strašno nije desilo. On nije vređao Mariniku Tepić ni po jednom osnovu, pa samo mogu da kažem da je Tepić bila ponovo u dvorištu Telekoma, tu radi 2000 ljudi, uznemireni su zbog prisustva novinara ali… Radićemo svoj posao, fokusiraćemo se na rezultate, neće gđu Tepić niko dirati - rekao je Ćulibrk.

 

Konsolidovani poslovni prihod u 2019. godini, kako je saopšteno, porastao je 6,6 odsto na 133,7 milijardi dinara, pre svega usled rasta segmenta multimedije (skok od 43,8 odsto), dok je segment mobilne telefonije zabeležio neznatan rast od 1,2 odsto.

Kao i proteklih godina fiksna telefonija beleži nastavak pada prihoda, prošle godine stopom od 5,1 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati