Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2020. 14:50 33

Ko je Petar Popović, izvršni direktor Direkcije za poslovne korisnike "Telekoma"?

Petar Popović, izvršni direktor za poslovne korisnike kompanije "Telekom Srbija" na to mesto je došao u martu 2013. godine za platu od 360.000 dinara. Za oko pet godina službovanja u ovoj kompaniji, njegovo bogatstvo se znatno uvećalo, a vrednost njegove imovine samo u nekretninama u Novom Sadu iznosi oko 500.000 evra. Prema saznanjima Direktno.rs iz izvora iz Telekoma, u direkciju je doveo svoje ljude iz Novog Sada i Smedereva koji imaju visoke plate i službena vozila, dok ostali zaposleni primaju između 25.000 i 50.000 dinara.

Popović je pre nekoliko godina imao platu 360.000 dinara, što se može videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Godinu dana nakon što je postao direktor u Telekomu, prijavio je da poseduje dva stana (dvoiposoban i četvorosoban), kao i da je nasledio još jedan dvosoban stan, gde ima dvotrećinski vlasnički udeo.

Poslednji put imovinu je prijavio u januaru 2018, a za tri godine i nekoliko meseci, njegova imovina se uvećala za još tri stana, s tim što mu je mesečna plata u tom trenutku bila 321.000, što možete videti i na sledećem linku.

 

Prema saznanjima Direktno.rs, Popović je na mesto direktora sektora u izvršnoj direkciji doveo Igora Mandića, koji je njegov šurak, odnosno rođeni brat Popovićeve supruge.

Takođe je u Izvršnu direkciju zaposlio i izvesnog Novosađanina Zorana Miloševića.

Mandić je direktor sektora za prodaju malim i srednjim preduzećima, dok je Milošević prvi čovek sektora za prodaju velikim preduzećima.

Njih trojica službenim vozilima za sopstvene potrebe svakodnevno putuju na posao na relaciji Novi Sad - Beograd.

Jedna od Popovićevih osoba je i Jelena Petrović iz Smedereva, koja, prema našim saznanjima, koristi službeno vozilo kako bi iz rodnog grada putovala na posao, dok se radnici Telekoma žale da nemaju vozila da odu na teren i otklone tehničke smetnje. Petrović je, inače, direktorka sektora za prodaju javnim i državnim subjektima.

Koliko direkcija raskalšno živi i raspolaže resursima Telekoma, svedoče i činjenice da je plata montera u ovoj kompaniji između 40.000 i 50.000 dinara, dok radnici u kol centru imaju svega 25.000 do 30.000 dinara.

Takođe vredi napomenuti da oko 1.000 radnika godinama radi na privremeno-povremenim radovima, a plate se u zavisnosti od sektora i položaja kreću između 25.000 i 50.000 dinara.

Pokušali smo da proverimo ove informacije u Telekomu i da stupimo u kontakt sa direktorom Popovićem, ali su nam iz te kompanije, sa nekoliko brojeva iz sektora zaduženih za komunikaciju, rekli da nisu nadležni da daju takve informacije i da ne znaju kontakt telefone ili mejl adrese sektora zaduženih za ovakva pitanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati