"Telekom dao Žeželju 10 miliona evra za kupovinu Kurira" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 08. 2020. 13:15 5

"Telekom dao Žeželju 10 miliona evra za kupovinu Kurira"

Kompanija Igora Žeželja Mondo Ink dobija 10 miliona evra avansa na svoj račun bukvalno poslednjeg dana 2018. godine, a nakon toga kupuje Adria media grupu, iako svi bilansi i profit svih kompanija gospodina Žeželja ne bi bili dovoljni ni da se za to zadužio kod banaka - rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas na konferenciji za medije.

- Kako je Igor Žeželj sa dobiti od samo 75 hiljada evra dobio novac i od koga je dobio 10 miliona evra kako bi kupio Adria media grupu, pa tako i list Kurir - pita Tepić i navodi da je osnovana sumnja da se radi o "koruptivnoj transakciji i čedu Vladimira Lučić".

- Ovo na njega liči, da nađe način kako da naš novac, novac građana preusmeri na druga pravna lica, a kojima se onda kupuju mediji koji će služiti dizanju rejtinga partije - kaže Tepić.

 

Nije bilo dovoljno, dodaje potpredsednica SSP, što je transakcijom sa Koprenikusom obezbeđena kupovina dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, već se sada preko Telekoma obezbedila kupovina i Adria media grupe.

- Poznato je višegodišnje partnerstvo Igora Žeželja i Vesića, a više Žeželjevih firmi deli sedište na Obilićevom vencu 4 sa International communication partnersom u kojoj je Vesić bio direktor do 2014. godine - objašnjava Tepić.

Na istoj adresi se nalazi i redakcija portala Mondo, koji je takođe početkom 2019. godine promenio vlasništvo.

- Krajem 2018. godine je glavni urednik Monda potvrdio da je Telekom vlasnik tog portala. Međutim, paralelno sa preuzimanjem Adria media grupe i Kurira, Žeželjeva firma Mondo Ink u februaru 2019. se registruje kao vlasnik portala Mondo - dodaje Tepić.

Stoga je osnovana sumnja da je novcem građana, kako kaže Tepić, Telekom obezbedio Igoru Žeželju kupovinu Kurira odnosno Adria media grupe, zatim i "sumnja da se našim novcem finansiraju i kupuju tabloidi".

- Laž je kada Vladimir Lučić kaže da je vrednost Telekoma 4 milijarde evre, zato što je procenjeno da će ona tolika biti tek za tri godine - navodi Tepić.

Zbog toga je Tepić pre nedelju dana i uputila zahtev da se "zbog lošeg, štetočinskog poslovanja Telekoma oformi nezavisna stručna komisija za nadzor nad poslovanjem Telekoma i da se javno građanima predstavi izveštaj državnog revizora".

 

Direktor Telekoma prekinuo konferenciju i verbalno napao Tepić

U jednom trenutku konferenciju ispred "Telekoma" prekinuo je izvršni direktor za ljudske resurse "Telekoma" Draško Marković, i oteo joj mikrofon.

Marković je poručio Tepić "da ostavi svoje političarenje za drugo mesto" i "da se ne iživljava nad ljudima koji tu rade". U svom nastupu Marković je pominjao Dragana Đilasa i Dragana Šolaka i pretećim tonom rekao Tepić i novinarima da se udalje.

 

On je zatim oduzeo mikrofon, nakon čega ga je Tepić upitala zbog čega ne može da stoji na tom mestu i govori i zatražila da joj objasni koga to tačno ometaju.

- Vi, Đilas, gospodin Šolak jašete nad našim glavama - odgovorio je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Kad padne sneg u Švedskoj

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati