Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 08. 2020. 13:15 5

"Telekom dao Žeželju 10 miliona evra za kupovinu Kurira"

Kompanija Igora Žeželja Mondo Ink dobija 10 miliona evra avansa na svoj račun bukvalno poslednjeg dana 2018. godine, a nakon toga kupuje Adria media grupu, iako svi bilansi i profit svih kompanija gospodina Žeželja ne bi bili dovoljni ni da se za to zadužio kod banaka - rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas na konferenciji za medije.

- Kako je Igor Žeželj sa dobiti od samo 75 hiljada evra dobio novac i od koga je dobio 10 miliona evra kako bi kupio Adria media grupu, pa tako i list Kurir - pita Tepić i navodi da je osnovana sumnja da se radi o "koruptivnoj transakciji i čedu Vladimira Lučić".

- Ovo na njega liči, da nađe način kako da naš novac, novac građana preusmeri na druga pravna lica, a kojima se onda kupuju mediji koji će služiti dizanju rejtinga partije - kaže Tepić.

 

Nije bilo dovoljno, dodaje potpredsednica SSP, što je transakcijom sa Koprenikusom obezbeđena kupovina dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, već se sada preko Telekoma obezbedila kupovina i Adria media grupe.

- Poznato je višegodišnje partnerstvo Igora Žeželja i Vesića, a više Žeželjevih firmi deli sedište na Obilićevom vencu 4 sa International communication partnersom u kojoj je Vesić bio direktor do 2014. godine - objašnjava Tepić.

Na istoj adresi se nalazi i redakcija portala Mondo, koji je takođe početkom 2019. godine promenio vlasništvo.

- Krajem 2018. godine je glavni urednik Monda potvrdio da je Telekom vlasnik tog portala. Međutim, paralelno sa preuzimanjem Adria media grupe i Kurira, Žeželjeva firma Mondo Ink u februaru 2019. se registruje kao vlasnik portala Mondo - dodaje Tepić.

Stoga je osnovana sumnja da je novcem građana, kako kaže Tepić, Telekom obezbedio Igoru Žeželju kupovinu Kurira odnosno Adria media grupe, zatim i "sumnja da se našim novcem finansiraju i kupuju tabloidi".

- Laž je kada Vladimir Lučić kaže da je vrednost Telekoma 4 milijarde evre, zato što je procenjeno da će ona tolika biti tek za tri godine - navodi Tepić.

Zbog toga je Tepić pre nedelju dana i uputila zahtev da se "zbog lošeg, štetočinskog poslovanja Telekoma oformi nezavisna stručna komisija za nadzor nad poslovanjem Telekoma i da se javno građanima predstavi izveštaj državnog revizora".

 

Direktor Telekoma prekinuo konferenciju i verbalno napao Tepić

U jednom trenutku konferenciju ispred "Telekoma" prekinuo je izvršni direktor za ljudske resurse "Telekoma" Draško Marković, i oteo joj mikrofon.

Marković je poručio Tepić "da ostavi svoje političarenje za drugo mesto" i "da se ne iživljava nad ljudima koji tu rade". U svom nastupu Marković je pominjao Dragana Đilasa i Dragana Šolaka i pretećim tonom rekao Tepić i novinarima da se udalje.

 

On je zatim oduzeo mikrofon, nakon čega ga je Tepić upitala zbog čega ne može da stoji na tom mestu i govori i zatražila da joj objasni koga to tačno ometaju.

- Vi, Đilas, gospodin Šolak jašete nad našim glavama - odgovorio je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati