Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 08. 2020. 11:57 1

Međunarodni Dan mladih: Kakva im je budućnost u Srbiji?

- Na Međunarodni dan mladih veoma je važno naglasiti probleme sa kojima se mladi u Srbiji susreću svaki dan i to već godinama. Problemi mladih intezivno traju i konstantno se ponavljaju i zato mladima već deluje kao da nema velike nade da će se nešto ubrzo promeniti - poručuje Saška Radujkov, predsednica Foruma mladih Pokreta za preokret.

- Klima u Srbiji, koju je stvorio režim utiče destruktivno na mlade ljude i vodi ih u stanje apatije. Umesto raznovrsnih prilika mladima se nudi članska karta vladajuće partije ili karta za neko prevozno sredstvo koje će ih odvesti izvan Srbije. Mladi imaju potrebu da steknu svoju nezavisnost, međutim u Srbiji nemaju dovoljno prilika da pronađu posao i da se osamostale - ističe Radujkov. 
 
 
Ona dodaje da se proteklih nekoliko meseci, usled epidemije dodatno pokazalo kolika je nebriga za obrazovanje mladih ljudi, gde je vlast studente potpuno ostavila na cedilu bez jasnog plana, ali ni iskrene želje da im se pomogne.
 
- Dok druge države mladim ljudima, kao nosiocima i predstavnicima budućnosti tih zemalja u kojima žive pruža podršku, vlast u Srbiji ne pokazuje ni najmanje sluha ni za elementarne segmente života mladih. Jedan od načina da se to popravi jeste kroz građanski aktivizam i političke organizacije. Međutim, odnos režima prema građanima je doveo do negativnog poimanja politike u Srbiji i to odbija mnoge mlade od ideje da makar pokušaju da na ovaj način bilo šta promene. Omladina Pokreta za preokret se zalaže da se kroz promene u društvu ovakav odnos politike prema mladima promeni i da se položaj mladih u Srbiji popravi. To bi bio pravi preokret, na koji svi mi, mladi koji živimo ovde, čekamo više godina. Takav preokret je moguć i za njega ćemo se boriti - zaključuje Radujkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati