Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 08. 2020. 18:06 12

Gde je Ivan Ristić?

Direktno.rs je ekskluzivno objavio da je Ivan Ristić, pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića, smenjen sa te pozicije i raspoređen na mesto načelnika policije u Nišu, ali je to odbio. Ivan Ristić je, inače, postao poznat javnosti posle tvrdnje lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je upravo on komandovao policajcima u civilu koji su tokom protesta hapsili i premlaćivali građane.

Neki od njih su oborenim protestantima držali nogu na glavi, što je mnoge podsetilo na odnos američke policije prema Afroamerikancima. Kasnije se pojavila informacija da Ristić nije formalno smenjen, nego će ipak ostati na poziciji pomoćnika direktora, ali da će rukovoditi MUP-om u Nišu, gradu u kome je stopa kriminala izuzetno visoka.

Pošto se ništa nije desilo, Direktno.rs se obratio ministarstvu policije sa pitanjima da li je Ivan Ristić, pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića, smenjen sa te pozicije zbog incidenata na nedavnim protestima, odnosno, da li je raspoređen na mesto načelnika policije u Nišu?

Do pisanja ovog teksta odgovor nismo dobili, a pitanje je i da li ćemo ga dobiti, jer verovali ili ne, Ristić je odbio da ide u Niš!? Ovaj visoki funkcioner, nekada pripadnik zloglasne JSO kome je u junskom deljenju izmakao čin generala, odlučio je da pruži otpor.

I to nije prvi takav slučaj u policiji. Svojevremeno se pričalo da je tadašnji načelnik beogradskog MUP-a Veselin Milić takođe odbio da prihvati rešenje kojim je iz Beograda poslat u Kragujevac. 

On je otišao i korak dalje. Javno je pocepao je rešenje koje je dobio! I ostao na funkciji. Te zime je Milić pokazao da je jači od aktulenog ministra Nebojše Stefanovića.

Kasnije je Milić postao savetnik predsednika Aleksandra Vučića, a sada se pominje kao jedan od kandidata da nasledi Vladimira Rebića na mestu direktora srpske policije.

Sve u svemu, cirkus u MUP-u, u očekivanju reizbora Nebojše Stefanovića se nastavlja. Smene su na sve strane, ali očigledno da je raspad sistema toliki da neki bez posledica odbijaju da prihvate naređenja.

Ostaje nam da se pitamo šta ćemo još videti u toj balkanskoj sapunici?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati