Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

09. 08. 2020. 10:00 6

Brnabić najavila povratak u škole, ali ne za sve đake

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da se epidemiološka situacija u Srbiji popravlja, što pokazuje i 11 uzastopnih dana u kojima opada broj hospitalizovanih, kao i to što imamo više otpusta nego prijema u kovid bolnicama.

Govoreći o vakcini, premijerka je istakla da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će je dobiti, kao i da će stići kada bude potpuno bezbedna.

- Naši stručnjaci već danas gledaju sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja. Što se tiče restriktivnih mera, daleko smo od toga i policijskog časa. Mere koje sada imamo ostaju na snazi još neko vreme, jer je važno da držimo disciplinu - izjavila je predsednica Vlade.

Brnabić je dodala da će narednih dana zajedno sa ministrom Šarčevićem izaći pred građane sa jasnim upustvima za đake i roditelje.

- Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra. Posebno nam je cilj da prvaci krenu u školu i pohađaju nastavu kao što se to ranije činilo - kazala je premijerka.
Podsetila je da je Vlada Srbije ranije dala preporuke za faklutete, da se nastava odvija uz mere prevencije, da se nose zaštitne maske, da se drži distancija, stalno provetravaju prostorije.

Pored načina funkcionisanja prosvete, Brnabić je kazala da se radi i na sprovođenju kulturne i sportske sezone ali i funckionsanju privrede u Srbiji.

Rekla je da se nastoji da pozorišna sezona kpočne od oktobra, uz uputstva koja se izrađuju i za bioskope i muzeje.

- Gledaćemo zbog kulturnog života naših građana da nastavimo sezonu koliko je to moguće - istakla je ona.


Brnabić je navela da će država gledati da pomogne hotelijerima koji su, kako je dodala, naročito pogođeni u velikim gradovima - Beogradu i Novom Sadu.

- U grupi smo zemalja koja je pružila najveću podršku svojoj privredi, nijedan jedini dinar nije bačen uzaludno - naglasila je ona.

Istakla je da će država davati "vetar u leđa" domaćoj privredi dok se ne oporavi Evropska unija, koja je glavni ekonomski partner Srbije, a da je dobra vest oporavak nemačke privrede.

Brnabić je rekla da očekuje da Srbija dalje napreduje na Duing biznis listi Svetske banke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati