Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 08. 2020. 11:48 14

RAZUMEM DA NE RAZUMEM Brnabić: Prvi smo u Evropi po ekonomiji

"Srbija je prvi put u istoriji na prvom mestu što se tiče ekonomije", izjavila je premijerka Republike Srbije Ana Brnabić, koja je očigledno zaboravila na njen intervju od pre nekoliko godina, kada je na pitanje tadašnje novinarke TV Prva "kako od 1. do 1. jedan penzioner može da preživi sa šest hiljada dinara" odgovorila - jako teško.

Premijerka, poznata po nedorečenim i nejasnim rečenicama, koristi svaku priliku da hvali rast srpske ekonomije, iako je ceo svet u krizi pandemije koronavirusom, i govori kako je Srbija prva po ekonomskom rastu u Evropi.

- To je naš ekonomski rast i naši ekonomski uspesi, gde mislim po prvi put u istoriji je naša zemlja prvo mesto, najbolja u Evropi, ili na drugom mestu, tu deli prvo mesto - nevešto je kazala Brnabić.

Međutim, pre samo nekoliko godina Brnabić je gostovala na TV Prva gde ju je intervjuisala novinarka Žaklina Tatalović.

Novinarka, kako bi građanima približila priču, dostavila je premijerki račune za Infostan, telefon, struju i kablovsku televiziju, čiji je ukupan iznos bio oko 17 hiljada dinara.

"Penzija je otprilike 23.000 dinara, računi 17-18.000 hiljada, koliko ostaje?", pitala je Tatalović.

- Hvala na tom primeru... pitanju, zato što se toliko dugo govori o penzijama i upravo zato je bilo važno da se najmanje penzije ne smanjuju - pokušala je premijerka da izbegne direktan odgovor.

"Koliko ostaje?", ponovo je upitala novinarka.

- Koliko god da ostaje, ostaje više nego što je ostajalo u prethodnom vremenu, jer su od tada ove penzije povećane, ja mislim... koliko je bilo...1.30, u svakom slučaju, sve ukupno su mislm povećane osam posto - kazala je Brnabić.

"Ostane šest hiljada dinara. Kako od 1. do 1. jeda penzioner da preživi?" upitala ju je novinarka, na šta je premijerka odgovorila - jako teško!

- Da bude jednostavno, u vreme tih žutih penzioneri, a i mi ostali, za jedan ček od 5.000, mogli smo u supermarketu skoro pa da napunimo kolica. Danas taj isti ček 5.000 dve manje kese osnovnih stvari. Toliko smo napredovali da je to stvarno žalosno (nisam za žute) - bio je jedan od komentara na društvenoj mreži Tviter.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati